Login

Mladinski odsek

Kamniška Bistrica 2008

Poletje je za šolarje in dijake čas veselih in brezskrbnih dni. Da bi bili le-ti tudi zanimivi in polni doživetji, vsako leto poskrbi Mladinski odsek Planinskega društva Nova Gorica. Letos je od 19. do 27. julija organiziral že 32. tradicionalni mladinski planinski tabor.

Tokrat smo se vodniki in njihovi pomočniki z 20 nadebudnimi planinci, najmlajši je zaključil 3. razred osnovne šole, podali v Kamniško Bistrico. Obilo dobre volje in smeha žal ni pregnalo črnih oblakov in tako nas je dober teden skoraj vsak dan "pral" dež. Kljub temu se nismo dali. Opravili smo tri vzpone. K Cojzovi koči na Kokrsko sedlo, od koder so se nekateri v planinski hoji bolj izurjeni udeleženci podali še na Kalško goro in se po lovski stezi spustili do Žagane peči, balvana v zatrepu Kamniške Bistrice. Z gondolo smo se povzpeli na Veliko planino in si ogledali značilne pastirske stanove, krite z lesenimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. Z malico smo se okrepčali pri Domžalskem domu. Veter, mraz in bližajoča nevihta so nas predčasno pregnali nazaj v dolino. Po adrenalinski vožnji z gondolo in pešačenju po dežju smo z velikim veseljem prispeli v tabor, kjer nas je kot vedno čakalo slastno kosilo. Pripravila nam ga je naša kuharica Katjuša. Vreme nam je bilo nekoliko bolj naklonjeno pri vzponu na planino Korošica, kjer smo tudi prespali. V idiličnem amfiteatru planine, pod mogočno Ojstrico, smo v soju svetilk in ob požvižgavanju vetra priredili pravo planinsko poroko.

V taboru smo organizirali tudi olimpijske igre, kjer so se tri skupine udeležencev med seboj pomerile v nogometu, odbojki, igrah brez meja, badmintonu in lovu na skriti zaklad, ob deževnih dneh pa v šahu, briškuli in enki. Otroci so pripravljali tudi prispevke za glasilo in ustvarjali risbice na temo življenja v taboru. Najboljše smo seveda nagradili. Pa da ne pozabimo na skritega prijatelja, kateremu je moral vsak udeleženec pripraviti kakšno presenečenje. Vsi, ki smo sodelovali pri izvedbi letošnjega tabora verjamemo, da takšen način preživljanja počitnic predstavlja za otroke pridobivanje novih izkušenj in znanj. Predvsem pa želimo, da otroci spoznajo lepoto narave in njen pomen v našem vsakdanjem življenju ter pomen ohranjanja njene pestrosti tudi za prihodnje rodove.

Utrinke iz tabora si lahko ogledate v galeriji.

Pri organizaciji so nam z materialnimi donacijami pomagala podjetja: Bolton Adriatic, d.o.o. Šempeter; Evrospin Eko, d.o.o. Renče; Fructal, d.d. Ajdovščina; Mercator, d.d. Šempeter; Mlinotest, d.d. Ajdovščina, Pecivo, d.d. Nova Gorica in Salonit Anhovo, d.d.

Neža Mahorčič, vodnica, MO PD Nova Gorica

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41