Login

Mladinski odsek

Planinski tabor v Čezsoči uspel

Že je prišel konec šole in dolgo brezskrbno poletje. Nekateri smo ga planinsko začeli v Čezsoči, kjer je potekal 38. mladinski planinski tabor. V tednu med 6. in 13. julijem smo raziskovali okolico reke Soče in hribe nad Bovcem. Tokrat se je taborjenja udeležilo 33 planincev, od prvega do 9. razreda osnovne šole. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako, da smo uspešno izvedli vse zastavljen program.

Tabor se je pričel na avtobusni postaji v Novi Gorici, kjer smo se poslovili od staršev in nadaljevali po dolgih, napornih in »brezkončnih« ovinkih proti Bovcu. Že na začetku smo imeli krajši sprehod do tabornega prostora, saj nas avtobus ni mogel pripeljati do tabornega prostora. Po prihodu na prostor smo pričeli s postavljanjem našega tabora in spoznavanjem novih prijateljev. Postavljanje šotorov nam je kljub soncu šlo dobro od rok. Zvečer je bil tabor postavljen. Drugi dan smo se odpravili na prvo skupno turo od tabornega prostora do Bovca in nato naprej proti Plužni in slapu Virje. Nato smo se mimo akumulacijskega jezera vrnili spet proti Bovcu, kjer smo »zmotili« snemanje reklame, in smo se po zaprti cesti vrnili proti taboru. Za drugo turo smo se razdelili v dve skupini. Starejši udeleženci so se odpravili na Javoršček, mlajši pa proti muzeju na prostem Čelo nad Bovcem. Kot zadnji izlet so starejši osvojili Babanjski skedenj. Mlajši pa so se iz Možnice odpravili peš proti Fort Hermann in nato v Kluže. Med potjo so si ogledali tudi korita Možnice in slap.

Seveda nismo cel teden preživeli le po hribih, ampak tudi v taboru, kjer so se izvajale najrazličnejše aktivnosti. Izdelovali smo stekleničke iz dasmase, pletli zapestnice, pisali skrito pošto, risali, igrali odbojko, nogomet, vrteli hulahop, križ-kraž, se šli igre brez meja… ki pa nam jih je prekinil dež. Prav tako je po vodi splaval lov na skriti zaklad, ki je bil že postavljen. V vročini smo se hladili in umivali v Soči, kar je bilo zabavnejše od tuša. Odpravili smo se na kopanje v naravni bazen Slatenik, kjer smo uživali v spuščanju po toboganu. Ena od udeleženk je imela tudi rojstni dan, ki smo ga posladkali s sladoledom. Ob večerih, po spustu zastave, smo pred spanjem zaigrali še kakšno družabno igro in se ob kitari učili novih pesmi. V taboru smo se tudi učili in sicer o pravilni opremi planinca, vozlih in prvi pomoči. Preizkusili smo se v plezanju v plezališču Kal-Koritnica. Zadnji popoldan je vse potekalo v pripravah na zaključni večer, predstavitvi šotorov in pripravah na planinske poroke. Večerjo smo si pripravili sami. Spekli smo hrenovke in banane s čokolado ter nadaljevali z zabavnim večerom.

Zjutraj je bilo treba pospraviti šotore, pripraviti potovalke in počakati na starše. Skupaj z njimi smo imeli kosilo in se nato poslovili od novih prijateljev, zapeli našo himno in spustili zastavo. Za spomin smo dobili še zbornik društva in zelene majice, ki nas bodo za vedno spominjale na preživeti teden in da jih bomo drugo leto spet ponosno nosili po taboru.

Radi pa bi se zahvalili še naslednjim podjetjem, ki so nam materialno pomagala in sicer: Eurospin Eko d.o.o., Mercator d.d., Ljubljanske Mlekarne d.d.. Program je bil sofinanciran s strani Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Zahvalili pa bi se tudi vsem, ki ste nas prišli obiskat v tabor in nas presenetili z dobrotami ali pomočjo.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41