Login

Društvo

Predstavitev častnih članov društva (šestič) - Florijan Hvala

Florijan Hvala imenovan tudi Cveto je član Planinskega društva Nova Gorica od leta 1974. Leta 1975 je bil prvič izvoljen za predsednika. To funkcijo je opravljal celo desetletje. A eno desetletje ni bilo dovolj. Korajžno je funkcijo predsednika prevzel še enkrat. Predsednik je bil še od leta 1995 do leta 2005.

Cveto je bil tudi planinski vodnik. Vodil je zelo zahtevne planinske ture v domača in tuja gorstva. Njegova drznost ga je gnala zelo visoko in na zelo zahtevne terene. Po njegovi zaslugi so planinci videli marsikatero goro, ki bi jim sicer ne bila dosegljiva.

Ko je bila sprejeta odločitev o gradnji Planinskega doma pri Krnskih jezerih, je postal glavna delovna in gonilna sila v gradbenem odboru. Nekaj časa je bil istočasno predsednik društva in predsednik gospodarskega odbora. Na področju gradnje doma je pustil toliko svoje energije, časa in dela, da se mu Planinsko društvo Nova Gorica oz. člani moramo globoko pokloniti. Tudi v obdobju predsednikovanja je deloval v gospodarskem odboru in opravljal še delo gospodarja. Skoraj nikoli ni zamudil nobene delovne akcije. Vrsto let je v domu opravljal tudi delo oskrbnika in pomočnika oskrbnika. Z domom in področjem Krnskih jezer je še vedno močno povezan. Leta 2018 so člani UO ob njegovi 75. letnici v Planinskem domu pri Krnskih jezerih izdelali Cvetov kotiček, ki ga krasi njegova fotografija iz časa gradnje koče.

Cveto je bil aktiven član upravnega odbora nazadnje od leta 2014 do 2018. V zadnjih letih je tudi član gospodarskega odseka. Še vedno je močno pripaden našemu društvu. Rad priskoči na pomoč, če ne drugače z nasvetom. Redno vzdržuje tudi pot na Poldanovec in poskrbi, da je na vrhu vedno nova vpisna knjiga.

Cveto je nosilec vseh društvenih priznanj in priznanj PZS. Leta 2003 je prejel tudi Svečano listino PZS.

Za neprecenljiv prispevek društvu in za dolgoletno zvestobo in pripadnost Planinskemu društvu Nova Gorica mu je bil 17. 3. 2017 podeljen tudi naziv častnega člana društva.

 

    

Viri: arhiv društva

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41