Login

Alpinistični odsek

Tečajniki alpinistične šole na WOTR 2015

V soboto, 29. avgusta 2015, smo se tečajniki alpinistične šole udeležili dogodka, ki postaja v zadnjem času v urbanem okolju vse bolj popularen, to je tek čez ovire v naravi in po mestu. Ajdovski organizatorji so svojo različico poimenovali s kratico WOTR - Wajdušna obstacle trail run.

Na približno 12 km dolgi in zelo razgibani progi smo že od začetka preizkušali svoje sposobnosti s tekom v hrib pod vročim avgustovskim soncem ter s spopadanjem z mnogimi domiselnimi ovirami, ki jih je bilo treba preplezati, preplaziti ali kako drugače zaobiti.  A za noge, vajene premagovanja nadmorske višine, navadno še pod težo polnega nahrbtnika, to ni bila velika težava. Zaradi žeje in vročine napornejši prvi del trase smo z medsebojnim spodbujanjem uspešno pretekli, ali bolje rečeno presopihali in začeli res uživati v drugem delu. Ta je namreč  na naše veselje vključeval vodne ovire, ki so nudile dobrodošlo ohladitev. Predvsem navdušeni smo bili nad izvirnim sestopom iz travnika nad mestom, ki je potekal kar po dolgem vodnem toboganu, na koncu katerega je čakala blatna luža. Ta je sicer umazala naše majice in prekrila logotip alpinističnega odseka, ki smo ga ponosno natisnili na prsi, a smo se pred koncem uspeli še očistiti s skokom v ledeno mrzel Hubelj, da se na skupinski sliki v cilju vidi, kam spadamo.

S celotno preizkušnjo smo se spopadli v skupinskem duhu in si tako ali drugače pomagali med seboj – včasih s čakanjem in spodbujanjem, s ponujeno roko na previsoki oviri ali pa kar s posojenim novim parom tekaških copat, ko se je podplat starega odločil, da ima dovolj in nesrečno obležal za nami na ulicah Ajdovščine. Tako smo v cilj pritekli skupaj, nekateri sicer bolj elegantno, drugi zaradi krčev, ki so zvijali ude, mogoče malo manj. A naš namen smo dosegli in dokazali, da smo bodoči alpinisti pravi športniki, sposobni premagati marsikatero prepreko, ne le skalnato, prečiti tudi leseno 'plato' in zlesti tudi skozi plastični 'kamin'.

Odločeni smo, da se bomo še udeleževali podobnih prireditev in tako skupaj v mestnem okolju pridobivali kondicijo, moč in spretnost, ki pridejo še kako prav v nekoliko bolj surovem gorskem svetu.

Nekaj fotografij najdete v fotogaleriji.

Napisala: Jana Piculin

Fotografije: organizatorji WOTR https://www.facebook.com/obstacletrailrun/photos_stream


Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije