Ostali odseki

Delovna akcija markacistov na Kekcu 24. 4. 2021

V soboto, 24. 4. 2021 smo člani markacijskega odseka društva izvedli delovno akcijo na Kekcu. Cilj akcije je bil izdelava poti z lesenimi stopnicami od kolovozne poti nad ostanki Sv. Katarine do krožne ceste okoli koče Kekec. Akcije smo se udeležili: Franko Peršič, Miran Bremec, Albert Furlan, Vasja Doplihar in Marjan Vidmar. Akcija je potekala 8 ur.

Parkirali smo ob cesti pred kočo, da smo imeli od orodja v avtih čimkrajšo pot na delovišče.

Potek akcije: Rezanje jesenov (ni bilo akacije) za stopnice in količkov za utrditev stopnic. Luščenje lesa in špičenja količkov. Izkop prostora za stopnice. Zabijanje količkov in postavljanje stopnic. Polnitev prostorov za stopnicami. Izkop korenik robide in druge podrasti. Na koncu nižanje količkov in priprava ograje pod betonskimi stopnicami.

Med delom so nam na mizi pri koči pripravili za malico špagete z ragujem in pijačo.

Sredi dopoldneva se je pri koči/gostilni nabralo kar nekaj izletnikov, ki so izkoristili lepo vreme v času popuščanja omejitvenih ukrepov proti covid-u.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Tekst in fotografija: Marjan Vidmar.