Login

Ostali odseki

Montaža novih tabel v Krnskem pogorju

V soboto, 29. 8. 2015 so se naši markacisti: Franko Peršič, Anton Harej, Miran Bremec in David Birsa odpravili v Lepeno in od tam h Planinskemu domu pri Krnskih jezerih. Izvedli so prostovoljno delovno akcijo in sicer montažo novih tabel pri domu, na Planini Duple in na Doličih. Table je sofinancirala Planinska zveza Slovenije, ki je z Uradom za komuniciranje Vlade RS sklenila pogodbo o kritju stroškov za usmerjevalne table, konzole za pritrditev in kovinske drogove. Komisija za planinske poti se je odločila, da bodo ta sredstva namenjena za opremo Slovenske planinske poti. Na osnovi te pogodbe so usmerjevalne table opremljene z logotipom I Feel Slovenia, ki je v levem spodnjem kotu.

Konzole, table in ostalo opremo so prepeljali z žičnico in traktorjem do koče. Od tam so vso potrebno opremo pretovorili do Planine Duplje in do Doličev. Na obeh lokacijah so odstranili obstoječa drogova in vkopali nova ter montirali 4 nove table. Celodnevna akcija je potekala brez težav. Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Objavila in zapisala: Tina Mavrič

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

28 April, 2021 - 16:26
6 April, 2021 - 11:14