Ostali odseki

Naši markacisti zaključili tečaj na Planini Razor

V soboto, 17. 5. 2014 smo dobili vabilo na zaključek tečaja pripravniki-markacisti, ki smo obiskali tečaj 12. 5. 2012 na planini Razor. Na zaključek tečaja, ki je potekal nad izvirom slikovite Zadlaščice in v objemu mamljivih vrhov Tolminskih gora, smo šli Miran, David in Marjan. Robert pa je to preložil zaradi bolezni. Prijazno so nas pogostili predsednica in osebje PD Tolmin.

Tečaj je vodil načelnik komisije za planinske poti Igor Mlakar ob pomoči članov ekipe podkomisije za tehnična vprašanja in markacistov PD Tolmin. Seznanjeni smo bili z osnovami prve pomoči in s praktičnim prikazom oživljanja, zakonom o planinskih poteh in potrebnimi napotki za delo. Pri praktičnem delu pa smo kot na začetku tudi tokrat vzdrževali poti nad planino. Po zaključku smo prejeli še priznanja in značke.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Tekst in foto: Marjan Vidmar

16 April, 2024 - 12:00