Login

Ostali odseki

Markacijska akcija Črni hribi Trstelj 17. 4. 2021

V soboto, 17. 4. 2021 smo markacisti izvedli delovno akcijo na območju Trstelja - Črnih hribov. Namen akcije je bila postavitev drogov za vpisne skrinjice. Akcije so se udeležili: Franko, Miran, Albert, Vasja in Marjan.

Zbrali smo se na parkirišču pred marketom v Renčah, pregledali orodje in material ter se na grobo dogovorili o začetku del. Odpeljali smo se proti Temnici ter parkirali na prevalu pri Renškem vrhu. Na Renški vrh  smo odnesli vse potrebno. Za markacije in čiščenje poti je v preteklosti poskrbel Albert. Pot je prav prijetno pohodniška in poteka iz smeri Cerja proti Trstelju. Zdaj smo postavljali drogove za vpisne skrinjice, čaka pa nas še menjava smernih tabel.

Za postavitev skrinjice ni strogih navodil, a naj bi bila čim bližje vrhu in dobro vidna. Takoj smo razgrnili mehkejši gornji sloj in izgrebli jamico med kamnito podlago. Mešanje cementno-apnene mešanice in pozidanje z dodanim kamenjem. Na koncu smo zakrili nenaraven temelj z izkopanim iz jamice.

Vrnili smo se do avtov ter odpeljali do naslednjega sedla. Odnesli smo pribor na Vrtovko ter ponovili postopek. Delo je potekalo kar tekoče – spet do avtov in naprej. Na naslednjem sedlu je Franko spomnil tudi na malico, a smo raje opravili delo še na tamkajšnjem vrhu. Dobili smo pohvalo izletnika.

Spet na naslednje sedlo. Od tam smo šli na Stolovec in opravili nameravano. Utečeno delo: ocena mesta, izkop, mešanje betona in zbiranje kamenja, zidanje, zasutje.

Makadamska gozdna cesta naprej je precej zrahljana, a pohodnike itak zanima le peš pot. Opravili smo še na Stolu. Zatem smo šli na zaključno kavico h koči. Postrežba je itak skozi okno in srebanje na varnih razdaljah. Medtem je v tem lepem vremenu prišlo tudi več izletnikov.

Zapisal: Marjan Vidmar

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

28 April, 2021 - 16:26
6 April, 2021 - 11:14