Login

Mladinski odsek

Plan dela MO za leto 2008

januar
  Tradicionalni izlet na Poldanovec (1299m) Mitja Mikuž
Nezahtevna snežna tura, kepanje in tekmovanje v izdelavi snežakov, ce bo sneg.
februar
8.2. do 10.2.2008 Zimovanje višje razrede OŠ in dijake Urška Modrijan
Zimski planinski tabor, ki bo potekal v eni od planinskih koc. Udeleženci se bodo seznanili z varnim gibanjem v snežnih razmerah in se družili s sovrstniki. Tabor bo izpeljan v skupni organizaciji s sosednjimi PD-ji. Podrobnosti bodo objavljanje naknadno na spletni strani društva.
marec
15.3.2008 Krim (1107m) Jasna Kovšca
Nezahtevna tura, iz vasi Jezero se bomo povzpeli na Krim in sestopili v Rakitno, sledil bo ogled Cerkniškega jezera in Rakovega Škocjana. Prihod predviden v vecernih urah.
april
12.4.2008 Izlet k Vodnikovemu domu (1805m) Neža Mahorcic
Na Vodnikov dom se bomo povzpeli z Rudnega polja na Pokljuki, cez Studorski preval, do koder je za 3h hoda. Pot tehnicno ni zahtevna. Od doma je lep razgled na Triglav in okoliške vrhove Tosc, Mišelji vrh, Šmarjetno glavo, Vernar. Prva koca je bila zgrajena v spomin na 100-letnico vzpona slovenskega pesnika in duhovnika Valentina Vodnika na Mali Triglav in po katerem je tudi dobila ime.
naknadno Tekmovanje iz orientacije vsi Mitja Mikuž
Tekmuje se v razlicnih starostnih kategorijah, primerno za vsakogar.
maj
10.5.2008 Spomladansko srecanje POMO Posocja - Šebreljski vrh  
Glavni organizator srecanja je MO PD Cerkno, izlet je nezahteven, podrobnosti bodo objavljene naknadno.
24.5.2008 Crna prst (1844m) višji razredi OŠ Tina Vodopivec
Do Bohinjske Bistrice se bomo pripeljali z vlakom. Nato bomo peš nadaljevali mimo zaselka Ravne in Mencingerjevega doma proti Crni prsti. Pot je zanimiva in obcasno strma. Hoje bo za okoli 7h do 8h. Pod vrhom stoji dom, ki je bil preurejen iz italijanske vojašnice in je imenovan po primorskem planincu Zorku Jelincicu. Na vrhu nas caka prelep razgled na okoliške vrhove.
junij
14.6.2008 Blejski Vintgar OŠ in starši Kristjna Baša
Izlet namenjen otrokom in njihovim staršem, nezahteven izlet z vlakom.
julij ali avgust
naknadno Mladinski poletni planinski tabor  
Poletni planinski tabor bo potekal vec dni pod šotori. V casu tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, se kopali, plezali,... tocen datum in lokacija tabora bosta pravocasno objavljena.
september
20.9.2008 Slemenova špica (1815m) Matej Mavric
Z Vršica se bomo vzpeli na Vratca. Nato bomo nadaljevali po desni poti, ki se nekoliko spusti. Kmalu nas bo pot pripeljala nad dolino Tamar. Tu bomo precili pobocja proti zahodu. Kmalu za tem bomo na Slemenu. Hoje bo za 2h. Odprl se nam bo lep pogled na manjša jezerca, v katerih se vidi Jalovec.
oktober
18.10.2008 Snežnik (1797m) Tadej Baša
Od domu na Svišcakih do vrha se bomo povzpeli po lahki, dobro oznaceni poti, ki vecinoma vodi po gozdu, izjema je le zadnji del poti, ki je nekoliko bolj odprt in strm. Med potjo bomo obcudovali jesensko obarvane bukove gozdove, ce bomo dovolj pozorni pa bomo našli tudi planike. Hoje bo za okoli 4h.
naknadno Jesensko srecanje POMO Posocja - predvideno Soška ucna pot  
Glavni organiaztor srecanja je PD Bovec, izlet je nezahteven, podrobnosti bodo objavljene naknadno.
november
15.11.2008 Kum (1220m) Erik Licen
Pot na Kum iz Trbovelj po Cebulovi dolini je ena lepših, vendar zaradi velike višinske razlike malo obljudena. Zaceli bomo blizu strani cestnega mostu cez Savo. Pot se sprva strmo vzpne vse dokler ne pridemo do zelo lepe in mirne Cebulove doline. Sledi položen vzpon skoznjo, zadnja tretjina poti pa je vzpon na vrh.
december
6.12 in 7.12.2008 Miklavževanje Andrej Lisjak in Filip Vidmar
Dvodnevno potepanje s prenocevanjem v planinski koci, ki naj zaenkrat ostane presenecenje. Podrobnosti bodo objavljene naknadno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37