Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2015

januar
24. 1. 2015Pot za zidom okrog LokviMetka Baša
Pot za zidom je lažja pohodniška pot, ki poteka okrog vasi Lokve. Pretežni del poti je speljan po bukovem gozdu.Med potjo se bomo povzpeli na vrh 1189 m visokega Škola ali na Črni vrh (ob televizijskem pretvorniku). Ogledali sibomo še eno od zadnjih posebnosti vasi, to je »lokev« z imenom Goveji kal. dolžina poti je 7 km, za katero se porabi 2,5 do 3 ure.
marec
21. 3. 2015 Lipnika (804 m) in Kavčič (879 m)Anja Brus
Kavčič je travnat vrh na jugu Podgorskega krasa, tik ob slovensko hrvaški meji. Leži v subregiji, ki jo tvorijo Podgorski kras, Čičarija in Podgrajsko podolje. Pot bomo začeli v vasi Zazid, nadaljevali v smeri Lipnika in preko ravnice nadaljevali na Kavčič, od koder se vidi odličen razgled na Istro, proti Učki, Tržaškemu zalivu in Jadranskemu morju
april
11. 4. 2015Tinjan (374 m)višji razredi OŠTina Mavrič
Podali se bomo na konec Slovenske planinske poti (SPP) in sicer na njen najnižji del. Iz vasi Osp se bomo povzpeli na Tinjan, ki nudi lep razgled na Tržaški zaliv in okoliške vasi. Z vrha se bomo nato peš spustili v Spodnje Škofije in se od tam odpeljali z avtobusom v Ankaran (zadnja točka SPP).
maj
16. 5. 2015Kranjska reber (1435 m)Matej Mavrič
Kranjska reber ali Vrh Kašne planine je izrazita kopasta gora v vzhodnem predgorju Grintovcev. S prelaza Črnivec (902 m) se bomo po večinoma gozdnati poti povzpeli vse do vrha, ki je travnat in nudi lep razgled na glavne Kamniško-Savinjske gore.
junij
6. 6. 2015Izlet s starši ob koncu šolskega letaOŠ in staršeNeža Mahorčič in Urška Pregel
Za zaključek šolskega leta bomo povabili starše, da se nam pridružijo na izletu v naravo.
julij
10. - 17. 7. 201540. mladinski planinski tabor pod KrnomOŠ in dijake 
Poletni planinski tabor bo potekal v šotorih. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, ustvarjali, peli ob tabornem ognju, poslušali teme iz planinske šole,... Če bi rad-a preživel-a aktivne počitnice v dobri družbi, si lepo vabljen-a, da se nam pridružiš! Tabor bo potekal pod našo goro Krnom.
17. - 19. 7. 2015Jubilejni tabor pod Krnom ob 40. obletnici mladinskih planinskih taborovOdrasleUrška Modrijan
Mladinski odsek v letu 2015 organizira že 40. mladinski planinski tabor. Za proslavitev obletnice bomo organizirali 3-dnevni jubilejni tabor, namenjen nekdanjim udeležencem, mentorjem, vodnikom.
september
19. 9. 2015Mangartsko sedlo (2055 m)OŠ in dijakeKristjan Baša
Na Mangartsko sedlo vodi zelo lepa in atraktivna cesta, po kateri se z malo poguma lahko odpelje vsak. Mi pa se bomo na Mangartsko sedlo odpravili po peš poti z Mangartske planine, ki ji je leta 2000 hud plaz le za las prizanesel. Pot je zelo zanimiva in nam ves časa ponuja izredno lep pogled na Jalovec in Loško steno. Tik pod sedlom leži tudi planinska koča, v kateri se bomo pogreli, če bo zunaj preveč hladno.
oktober
17. 10. 2015Gradiška tura Aljaž Birsa
Gradiška Tura je 793 m visoka skalnata vzpetina na zahodnem robu nanoške planote nad Vipavsko dolino. Z vrha, na katerega vodi več lepo speljanih poti,  je lep razgled na Vipavsko dolino, Trstelj, Čaven in Golake.  Zaradi sončne lege Gradiške Ture in milega podnebja, kot ga poznamo v Vipavski dolini, jo bomo obiskali v jesenskem času.
november
14. 11. 2015Polhograjska grmada (898 m)Anja Mavrič
Odpravili se bomo v osrčje Polhograjskega hribovja. Ljudsko izročilo iz časov Ilirskih provinc pravi, da naj bi bila 898 m visoka Grmada podobna nosu francoskega kralja Ludvika XIV. V novembru bomo to preverili.
december
5. - 6. 12. 2015Dvodnevno MiklavževanjevsiUrška Modrijan,Nika Horvat in Neža Okretič
Sv. Miklavž obdaruje tudi po planinskih postojankah. Podali se bomo na dvodnevni izlet in ga skupaj pričakali v eni od koč. Lokacija pohoda naj zaenkrat ostane še skrivnost. Podrobnosti bodo objavljene naknadno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37