Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2012

januar
21. 1.Tradiconalni zimski izlet na LokveMatej Mavrič
V mesecu januraju se bomo že tradicjonalno odpravili na Lokve. Sprehodili se bomo po bljižnji okolici in če nam bo zima naklonjena, se bomo zabavali na snegu. Na koncu pa nas bo čakalo presenečenje, ki ga bodo pripravili otroci z Lokev.
marec
17. 3. Porezen (1630m)višje razrede OŠ in večUrška Modrijan
Porezen je najvišji vrh Cerkljanskega hribovja in eden od treh najvišjih vrhov južnega predgorja Julijskih Alp, s čudovitim razgledom na Cerkljansko hribovje, Bohinjske gore in Julijske Alpe. Nanj vodi množica poti, mi ga bomo tokrat osvajali s severa, iz Petrovega Brda.
april
14. 4.Pohod po tematski in učni poti »Pot devetih kalov«Neža Mahorčič
Krožna pot naravne in kulturne dediščine nas bo vodila mimo devetih obnovljenih kalov – kraških starodavnih vodnih virov v okolici vasi Kobjeglava in Tupelče. V dobrih dveh urah hoje si bomo poleg kalov ogledali še eno lokev, suho zidovje, jame, vaško arhitekturo s štirnami in borjači, pastirsko hiško ter spoznali redke rastlinske in živalske vrste. Izlet je nezahteven, primeren za najmlajše planince pa tudi vse druge, ki jih zanima spoznavanje in ohranjanje naravne in kulturne dediščine Krasa.
maj
12. 5.Svinjak (1653m)višje razrede OŠ in večJurij Ličen
Svinjak je dominantna gora nad Bovcem. Njegova podoba je ta kraj tako zaznamovala, da ga najdemo celo v znaku Bovške občine.  Kljub nizki nadmorski višini je pristop do vrha zahteven, zato je izlet primeren za starejše in bolj izkušene planince.
junij
2. 6.Izlet presenečanjaOŠ in staršeTadej Baša
Letošnji zaključni izlet s starši bo nekaj posebnega, saj bo lokacija izleta ostala presenečenje vse do dneva izleta.
30. 6. Visoki Kanin (2857m) dijake in študenta Tina Vodopivec
Iz Bovca se bomo z žičnico peljali do D postaje, kjer bomo pričeli s hojo po Kaninskih podih. Zadnji del poti je zelo zahteven, saj poteka po rahlo izpostavljenem greben, ki je delno varovan z varovali. Izlet je primeren za izkušene planince. Z vrha bomo imeli pogled na pode in na bljižne gore. 
julij 
od 7. 7. do 14. 7.Mladinski planinski tabor "Pod Krnom"OŠ in dijake 
Poletni planinski tabor bo potekal v šotorih. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, ustvarjali, peli ob tabornem ognju, poslušali teme iz planinske šole,... Če bi rad-a preživel-a aktivne počitnice v dobri družbi, si lepo vabljen-a, da se nam pridružiš!
september
15. 9.Mala gora (1034m)Tina Vodopivec
S Predmeje (tuneli) se bomo po Srednječavenski poti podali proti Mali gor, planoti na pobočju Čavna. Ves čas hoje bomo imeli prečudovit pogled na Vipavsko dolino. Daljši postanek bomo imeli pri koči na Mali gori. S tem izletom bomo začeli novo šolsko leto.
oktober
13. 10.Kovk (961m)Kristjan Baša
Kovk je razgleden vrh, ki se nahaja zahodno od Cola, na razpotegnjenem grebenu, ki se strmo dviga nad Vipavsko dolino. Z vrha na katerem stoji križ se nam odpre lep razgled proti Nanosu, delu Vipavske doline, Čavnu in Golakom.
november
17. 11.Kojnik (802m)Erik Ličen
Kojnik je položen vrh v grebenu nad Kraškim robom južno od Slavnika. Podobno kot s Slavnika bomo imeli tudi s Kojnika lep razgled na slovensko morje in Istro.
december
8. 12 in 9. 12.Dvodnevno MiklavževanjeUrška Modrijan
Sv. Miklavž obdaruje tudi po planinskih postojankah. Podali se bomo na dvodnevni izlet in ga skupaj pričakali v eni od koč. Lokacija pohoda naj zaenkrat ostane še skrivnost.

 

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41