Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2017

januar
11. 2. 2017V iskanju snegaAnja Brus
Na prvem izletu v novem letu bomo poiskali sneg, kjer bo le mogoče. Zadnje zimske radosti bomo najprej poizkušali doživeti v okolici Javornika, če pa snega v novem letu ne bo, se bomo pa sprehodili po lažji poti.
marec
11. 3. 2017 Kokoška (670 m)Anja Brus
Od mejnega prehoda z Italijo se bomo odpravili proti vrhu Kokoške. Od tu je lep razgled predvsem na južno stran, ob lepem vremenu pa lahko vidimo kar tri države: Slovenijo, Italijo in Hrvaško. Še vedno je mogoče videti ostanke, ko je tu potekala meja med Italijo in Avstrijo. Spustili se bomo tudi na stran, kjer je lep pogled na morje in tržaški zaliv.
april
8. 4. 2017Goli vrh - okolica Žirov (962 m)Anja Mavrič
Iz vasi Smrečje nad Vrhniko se bomo podali na Goli vrh. Hrib, ki se nahaja v Polhograjskem hribovju je znan po dobro ohranjenih ostankih Rupnikove linije, sistemu utrdb zgrajenih pred 2. svetovno vojno na meji med Kraljevino Jugoslavijo in Italijo. Možen je ogled tudi dobro ohranjene podzemne slemenske utrdbe Goli vrh.
maj
13. 5. 2017Golica (1836 m)OŠ in dijakeUrška Modrijan
Golica je znana po rumenih cveticah, ki cvetijo ravno v tem času. Tudi sami se bomo sprehodili med travniki polnimi narcis, ki jih seveda ne trgajmo in s tem dopustimo, da jih bo še kdo občudoval. Golica je neporaščen vrh, ki se nahaja severno od Jesenic. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je lep pogled na zahodne Karavanke in del Julijskih Alp s Triglavom.
junij
10. 6. 2017Izlet s starši ob koncu šolskega leta na Tonovcov grad (412 m)OŠ in staršeNeža Mahorčič
Za zaključek šolskega leta bomo povabili starše, da se nam pridružijo na izletu v naravo. Tokrat se bomo sprehodili po kobariški pokrajini, z vrha Toncovega gradu je razgled na Kobarid in mogočni Krn. Na tem mestu je sedaj arheološko najdišče, kjer so se zadrževali predvsem staroselci, ki so tu našli zatočišče v času velikih preseljevanj ljudstev po razpadu rimskega imperija.
junij
1. - 2. 7. 2017Dolomiti (IT)dijake in študenteUrška Modrijan in Jože Sedevčič
V sodelovanju z vodniško-izletniškim odsekom bomo izpeljali dvodnevni izlet v italijanske Dolomite. Podrobnosti bodo znane naknadno.
julij
8. - 15. 7. 201742. mladinski planinski tabor Mojstrana - MlačcaOŠ in dijakeAnja Mavrič
Poletni mladinski planinski tabor bo potekal v šotorih. En teden bomo živeli pod objemom gora, ki jih bomo nekatera seveda tudi obiskali. Poleg tega pa bomo še tekmovali v različnih športih, ustvarjali, plesali, se učili o planinstvu, opravili planinsko šolo in večere zaključili s tabornim ognjem in petjem ob kitari. Če želiš, da je poleg tega še dobra družbe, se nam pridruži!
september
23. 9. 2017Mala gora (1034 m)Tina Mavrič
S Predmeje (tuneli) se bomo po Srednječavenski poti podali proti Mali gori, planoti na pobočju Čavna. Ves čas hoje bomo imeli prečudovit pogled na Vipavsko dolino. Daljši postanek bomo imeli pri koči na Mali gori. S tem izletom bomo začeli novo šolsko leto.
oktober
14. 10. 2017Kamniško sedlo (1864 m) OŠ in dijakiAnja Mavrič
Kamniška koča se nahaja le nekaj metrov pod Kamniškim sedlom, ki se nahaja med Brano in Planjavo. Koča, ki je odprta v razširjeni poletni sezoni ima tudi zimsko sobo. Za lepši razgled se moramo povzpeti na tri minute oddaljeno sedlo s katerega vidimo Logarsko dolino in v zatrepu le te slap Rinka s svojim Orlovim gnezdom. Lep pa je pogled na Mrzlo goro, Brano in Planjavo.
november
18. 11. 2017Matajur (1650 m)Urška Pregelj
Matajur je razgledna gora, ki se nahaja na meji med Slovenijo in Italijo. Z vrha je lep razgled na Kobariški oz. Breginjski Stol za katerim levo od njega opazimo Karnijske Alpe in del zahodnih Julijcev, kjer kraljuje skupina Kanina. Na vzhodno stran pa opazimo Krn in greben Krnčice za katerim opazimo vrh Triglava. Proti jugovzhodu vidimo Golake, proti jugu pa Jadransko morje, kjer se lepo vidi pristanišče v Trstu. Na vrhu stoji manjša cerkev (kapela) in v njeni bližini razgledna plošča z vpisno skrinjico.
december
9. - 10. 12. 2017Dvodnevno miklavževanjeOŠ in dijakeJakob Čehovin in Tadej Skok
Sv. Miklavža bomo tudi letos pričakali v eni izmed planinskih postojank. Na dvodnevnem izletu bomo spoznali okolico in se povzpeli na bližnji hrib. Kje se bo letos skrival dobri mož, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37