Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2009

januar
17.1.2009 Izdelava snežnih skulptur v Lepeni Mitja Mikuž
Nezahtevna snežna tura. Sprehodili se bomo po dolini do njenega osrčja. Pri domu se bomo pomerili v izdelavi sneženih skulptur in kepanju, če bo sneg, in se greli s toplim čajem.
februar
7.2. do 8.2.2009 Snežkovanje na Pohorju višje razrede OŠ in dijake Urška Modrijan
Za spremembo bomo obiskali vzhodni del Slovenije. Konec tedna bomo preživeli na Mariborskem Pohorju. Odpravili se bomo na daljši izlet po okolici, tekmovali v izdelovanju snežakov, se sankali in se naučili varnega gibanja v snežnih razmerah,... Podrobnosti bodo objavljanje naknadno.
marec
14.3.2009 Kokoška in jama Vilenica Neža Mahorčič
Kokoš, ljubkovalno Kokoška, je eden od vrhov gričevja, ki ločuje Sežanski Kras od Tržaškega zaliva. Izlet je primeren za otroke vseh starosti, saj je zložne hoje le za slabe 4 ure. Tu pa tam je pot strma in spolzka. Izlet bomo zaključili v jami Vilenici, ki se nahaja v neposredni bližini in je najstarejša turistična jama v Evropi. V njej prebivajo dobre vile in nagajivi škratki, ki te vabijo, da jih obiščeš.
naknadno Tekmovanje iz orientacije vsi Mitja Mikuž
Tekmuje se v razlicnih starostnih kategorijah, primerno za vsakogar.
april
18.4.2009 Vogel iz Planine Razor Erik Ličen in Andrej Lisjak
S planine Razor se bomo podali na 1922m visok Vogel, iz katerega se lepo vidi del Primorske, veriga Spodnjih Bohinjskih gora in Triglav z okolico.
maj
9.5.2009 Spomladansko srečanje POMO Posočja  
Glavni organizator srečanja je MO PD Kanal, izlet je nezahteven, namenjen otrokom vseh starosti, podrobnosti bodo objavljene naknadno. Predvidoma bomo šli na Banjšice.
23.5.2009 Kum Erik Ličen
Pot na Kum iz Trbovelj po Čebulovi dolini je ena lepših, vendar zaradi velike višinske razlike malo obljudena. Začeli bomo blizu strani cestnega mostu čez Savo. Pot se sprva strmo vzpne vse dokler ne pridemo do zelo lepe in mirne Čebulove doline. Sledi položen vzpon skoznjo, zadnja tretjina poti pa je vzpon na vrh.
junij
6.6.2009 Vremščica OŠ in starši Matej Mavrič
Kot vsako leto bomo tudi letos za zaključek šolskega leta organizirali izlet za otroke in njihove starše. Odpravili se bomo na Vremščico, greben, ki se med Postojnskim poljem in dolino Reke razteza od Divače do Pivke. Z vrha je lep razgled na Nanos na severu in Slavnik ter Snežnik na jugu. Še posebej pa bodo v izletu na Vremščico uživali ljubitelji rož, saj jih je v izobilju.
julij ali avgust
naknadno Mladinski poletni planinski tabor  
Poletni planinski tabor bo potekal več dni pod šotori. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, se kopali, plezali,… točen datum in lokacija tabora bosta pravočasno objavljena.
september
19.9.2009 Otliško okno in kamniti polž Tina Vodopivec
Nezahteven izlet primeren za otroke vseh starosti. Iz Predmeje bomo sledili posebnim znakom, ki nas bodo pripeljali do naravnega okna - Otliškega okna in odkrili iz kje izvira njegovo ime in kaj se vidi skozenj. V bližini okna bomo skupaj poiskali kamnitega polža. Večino poti bomo imeli prekrsen pogled na Vipavsko dolino in okoliške vrhove.
oktober
17.10.2009 Porezen Urška Modrijan
Iz Podbrda se bomo skozi gozd in preko travnikov povzpeli na Porezen, najvišji vrh Cerkljanskega hribovja, od koder je čudovit razgled na Cerkno z okoliškimi hribi, Bohinjske gore in Julijske Alpe. Po malici in počitku se bomo po grebenu spustili do Hudejužne, od tam pa z vlakom odsopihali nazaj proti domu.
naknadno Jesensko srecanje POMO Posocja - predvideno Soška ucna pot  
V okviru srečanje se bo izvedlo orientacijsko tekmovanje, namenjeno otrokom vseh starosti, podrobnosti bodo objavljene naknadno. Glavni organizator srečanja je MO PD Ajdovščina.
november
14.11.2009 Dolina Glinščice pri Trstu Tina Vodopivec
Nezahteven izlet primeren za otroke vseh starosti. Odpravili se bomo v dolino Glinščice pri Trstu in raziskali njene lepote in zanimivosti.
december
5.12 in 6.12.2009 Miklavževanje Matej Mavrič in Monika Korenč
Dvodnevno potepanje s prenočevanjem v planinski koči, ki naj zaenkrat ostane presenečenje. Podrobnosti bodo objavljene naknadno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije