Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2011

januar
22.1.Tradiconalni zimski izlet na LokveOŠ in dijakiJurij Ličen
Odpravili se bomo na pohod v zasneženo zimsko pokrajino v bližini vasi Lokve. Poleg sprehoda se bomo na snegu odlično zabavali, se kepali in sankali. Čaka pa nas tudi presenečenje!
februar
12.2.Matajur (1641m)višje razrede OŠ in večUrška Modrijan
Na goro po kateri poteka meja med Slovenijo in Italijo, se bomo povzpeli iz italijanske strani. S hojo bomo pričeli pri koči Rifugio Pelizzo, kamor se bomo tudi vrnili. Izlet bomo nadaljevali z ogledom najstarejšega svetišča Friulije, Stara Gora (it. Castelmonte), katerega začetki segajo v 5. stoletje našega štetja.
marec
12.3.Po slovenski IstriTadej Baša
Podali se bomo na pot po marsikomu manj znanih predelih primorske pokrajine. Začeli bomo v dolini Dragonje, reke, ki jo povezujemo predvsem z mejo s sosednjo Hrvaško. Po tej samotni, a razgibani dolini se bomo podali proti gričevju, ki je posejano z oljčniki in vinogradi. Ogledali si bomo slikoviti Supotski slap, na krožni poti proti izhodišču pa bomo obiskali še vasi Škrline, Koštabona, Pomjan in Župančiči.
april
16.4.Lašček (1071m)Matej Mavrič
Meseca aprila se bomo iz Lokovca povzpeli na Lašček. Slednji velja s svojimi 1.071m za najvišji vrh Banjške planote. Od tu se nam ponuja lep razgled na Julijske Alpe s Triglavom, na Furlanijo in Julijsko krajino, na Šentviško in Trnovsko planoto, na jugu pa uzremo Tržaški zaliv, kjer bomo ob lepem vremenu opazili celo ladje.
maj
21.5.Krasji vrh (1773m)višje razrede OŠ in večTina Vodopivec
Iz Drežniških Raven se bomo mimo planine Zaprikaj podali proti Krasjemu vrhu (1.773m). Pot se bo ves čas zložno vzpenjala sprva skozi gozd nato čez manj poraščena pobočja. Peljala nas bo mimo snežne jame in razvalin iz 1. sv. vojne. Na vrhu bomo imeli lep razgled na Bovško kotlino in okoliške vrhove
 naknadno Družne Planinske poti OŠ Matej Mavrič
Udeležili se bomo tradicionalnega srečanja sosednjih planinskih društev, ki ga bo letos organizirala CAI Gorica.
junij
4.6.Zaključni izlet - Cerkno in Partizanska bolnica Franja OŠ in staršiUrška Modrijan
Na zadnji izlet v šolskem letu bomo povabili tudi starše. Najprej se bomo sprehodili po Cerknem in okolici ter si ogledali zanimivosti. Dan pa bomo zaključili z obiskom bolnice Franja, ki je nastala in delovala v času 2. svetovne vojne
julij 
16.7. - 23.7.Mladinski poletni planinski tabor - Završnica 
Poletni planinski tabor bo potekal v šotorih. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, ustvarjali, peli ob tabornem ognju, poslušali teme iz planinske šole ... Če bi rad-a preživel-a aktivne počitnice v dobri družbi, si lepo vabljen-a, da se nam pridružiš!
september
17.9.Dom na Čavnu (1.242m) in Kucelj (1.237m)Tina Vodopivec
Iz Predmeje se bomo podali do doma na Čavnu (koča A. Bavčerja) in od tam se bomo povzpeli na najbolj razgleden vrh Čavna Kucelj (1.237m), iz katerega je prelep razgled na celotno Vipavsko dolino. S tem nezahtevnim in prijetnim izletom bomo začeli novo šolsko leto.
oktober
naknadnoJesensko srecanje POMO Posocja - predvideno Soška ucna potErik Ličen
Mesec oktober je tradicionalno namenjen srečanju društev iz Posočja. Izlet je nezahteven in namenjen otrokom vseh starosti. Podrobnosti o izletu bodo objavljene naknadno.
november
12.11.Slavnik (1028m)Tadej Baša
Slavnik je najvišji vrh Slavniškega grebena, zadnjega grebena pred Kraškim robom, ki se spušča proti slovenski Istri. Z njegovega vrha lahko v lepem vremenu uživamo čudovit razgled na Piranski in Tržaški zaliv, vidni pa so tudi Dolomiti v Italiji ter Julijske Alpe z mogočnim Triglavom. Proti vrhu se bomo tokrat podali po grebenski poti iz Hrpelj.
december
10.12 in 11.12.Dvodnevno MiklavževanjeMatej Mavrič in Anja Brus
Sv. Miklavž obdaruje tudi po planinskih postojankah. Podali se bomo na dvodnevni izlet in ga skupaj pričakali v eni od koč. Lokacija pohoda naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Nedavni komentarji

Nove fotografije