Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2014

januar
25. 1. 2014SankanjeAnja Brus
V mesecu januarju bomo poiskali zasnežene poljane, na katerih bomo lahko uganjali zimske norčije.
marec
15. 3. 2014 Hleviška planina (908 m)Kristjan Baša
Hleviška planina (tudi Hleviške planine) je rahlo poraščen, a vseeno zelo razgleden vrh. Z vrha, ki je hišna gora Idrije, je lep razgled proti Golakom, Javorniku nad Črnim vrhom, Kamniškim Alpam, Karavankam in skozi krošnje dreves tudi proti Julijcem.
april
'12. 4. 2014Krasji vrh (1773 m)višji razredi OŠ in večUrška Modrijan
S parkirišča nad Drežniškimi ravnami se bomo po pobočjih, poraslih s travo in gozdom podali proti Krasjemu vrhu, ki se nahaja med Bovcem in Kobaridom na gorskem grebenu Polovnik in je njegov najvišji vrh. Pot proti vrhu nas bo peljala mimo snežne jame in razvalin iz prve svetovne vojne, vračali pa se bomo po poti mimo kolujev.
maj
17. 5. 2014Streliški vrh (1266 m) nad PodkrajemAljaž Birsa
Streliški vrh je 1266 m visoka gora, ki se nahaja v osrednjem delu gozdnate Hrušice. Z vrha, ki je deloma porasel z gozdom, se nam odpre lep pogled le proti severu, kjer ob lepem vremenu razgled seže vse do najvišjih vrhov Julijskih Alp ter deloma Karavank. V maju tam rastejo narcise.
junij
14. 6. 2014Slivnica (1114 m)OŠ in staršeNeža Mahorčič
Tokratni izlet bo coprniško obarvan, saj se bomo podali na Slivnico, 1114 m visok vrh, kjer so se nekoč zbirale čarovnice in delale nevihte, točo, meglo... morda pa še kakšno srečamo v Coprniški jami tik pod vrhom.
julij
5. 7. - 12. 7. 2014Mladinski planinski taborOŠ in dijake 
Poletni planinski tabor bo potekal v šotorih. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, ustvarjali, peli ob tabornem ognju, poslušali teme iz planinske šole,... Če bi rad-a preživel-a aktivne počitnice v dobri družbi, si lepo vabljen-a, da se nam pridružiš!
september
20. 9. 2014Lubnik (1025 m)Tina Vodopivec
Iz Škofje Loke se bomo mimo Loškega gradu podali na Lubnik, ki se strmo dviga zahodno od Škofje Loke. Z vrha, na katerem stoji planinski dom, se nam odpre lep pogled na Gorenjsko ter gorovja, ki obdajajo omenjeno pokrajino. Na poti se bomo povzpeli na Krancelj (453 m) in si ogledali ostanke Starega gradu (502 m). Ob povratku si bomo ogledali srednjeveško mesto Škofjo Loko in njegove znamenitosti.
oktober
11. 10. 2014Krim (1107 m)višji razredi OŠ in večMatej Mavrič
Od Podpeškega jezera se bomo podali na 1107 m visoko goro Krim, ki se dviguje južno od Ljubljanskega barja. Z vrha, na katerem stoji planinski dom, je lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Ljubljansko barje.
november
15. 11. 2014Snežnik (1796 m)Jurij Ličen
»Snežnik je s svojim koničastim vrhom res pravi prebijač oblakov, dvigne se tako visoko, da se z njenega vrha lahko oko sprehaja po vsej deželi, daleč naokrog in da tvoji vidni žarki poletijo tudi preko morja v Italijo, Dalmacijo, Hrvaško v Turčijo in vsepovsod nao­koli. Gora leži ob hrvaško dalmatinski meji in jo obdaja strašna gozdna divjina.« Janez Vajkard Valvasor
december
6. - 7. 12. 2014Dvodnevno MiklavževanjevsiAnja Mavrič, Urška Pregelj
Sv. Miklavž obdaruje tudi po planinskih postojankah. Podali se bomo na dvodnevni izlet in ga skupaj pričakali v eni od koč. Lokacija pohoda naj zaenkrat ostane še skrivnost. Podrobnosti bodo objavljene naknadno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46