Login

Mladinski odsek

Plan izletov za leto 2010

januar
16.1.2010 Zimski  izlet na Čaven OŠ in dijaki Urška Modrijan
Na Čaven se bomo podali iz Predmeje. Izlet bomo prilagodili snežnim razmera.
februar
13.2.2010 Po krožni Rihemberški poti Tadej Baša in Andrej Lisjak
Po krajšem ogledu Branika (Rihemberka) se bomo podali proti vrhu Golca, kjer se nam bo odpru prelep pogled na Braniško dolino. Izlet je nezahteven in primeren za otroke vseh starosti.
marec
13.3.2010 Izlet na tisočake Slavniškega pogorja Tina Vodopivec
Iz Zagrada pri Golcu se bomo podali na krožno pot in se med pohodom povzpeli kar na tri vrhove na slovenski strani Čičarije. Prvi bo Ostrič (Žabnik), sledil bo vrh Medvižice in nato vrh Razsušice.
april
17.4.2010 Ratitovec Erik Ličen
Iz Petrovč se bomo podali proti pobočjem Ratitovca mimo prevala Povden vse do Krekove koče, ki stoji pod vrhom Gladkega vrha. Sestopili bomo v dolino Razor med Gladkim in Kosmatim vrhom nazaj v Petrovče.
maj
15.5.2010 Spomladansko srečanje POMO Posočja vsi  Tadej Baša
Glavni organizator srečanja je MO PD Tolmin, izlet je nezahteven, namenjen otrokom vseh starosti, podrobnosti bodo objavljene naknadno.
junij
5.6.2010 Toncov grad OŠ in starši Jurij Ličen in Urška Modrijan
Kot vsako leto bomo tudi letos za zaključek šolskega leta organizirali izlet za otroke in njihove starše. Odpravili se bomo na Tonocov grad, strm in skalnat grič nad Sočo severno od Kobarida. Pot bo peljala mimo slikovite antične utrdbe in slapa Kozjak.
julij ali avgust
naknadno Mladinski poletni planinski tabor OŠ in dijaki
 
Poletni planinski tabor bo potekal več dni pod šotori. V času tabora se bomo povzpeli na okoliške vrhove, raziskovali bomo okolico, tekmovali v raznih športnih aktivnostih, se kopali, se preizkusili v plezanju,... točen datum in lokacija tabora bosta pravočasno objavljena.
september
18.9.2010 Kofce in Veliki vrh Matej Mavrič
Z začetkom šole se pričnejo tudi naša pohajkovanja po slovenskih hribčkih in gorah. Za naš prvi izlet se bomo podali na planino Kofce na južnem pobočju grebena Košute na slovensko-avstrijski meji. Izpred Doma na Kofcah se nam bodo odprli čudoviti razgledi.
oktober
9.10.2010 Krasji Vrh višje razrede OŠ in dijake
Tina Vodopivec
Iz Drežniških Raven se bomo mimo Planine Zaprikraj podali proti Krasjemu Vrhu. Pot se bo ves čas zložno vzpenjala sprva skozi gozd nato čez manj poraščena pobočja. Peljala nas bo mimo snežne jame in razvalin iz prve svetovne vojne. Na vrhu bomo imeli lep razgled na Bovško kotlino in okoliške vrhove.
naknadno Jesensko srecanje POMO Posocja - predvideno Soška ucna pot vsi  Matej Mavrič in Monika Korenč
Srečanje bo organiziralo eno izmed društev iz Posočja. Izlet je nezahteven, namenjen otrokom vseh starosti, podrobnosti bodo objavljene naknadno.
november
13.11.2010 Sinji vrh Erik Ličen
Iz razcepa na cesti Ajdovščina-Col se bomo podali proti Podrti gori, od tam bomo pot nadaljevali po Robu in se nato povzpeli na Sinji vrh. Vrnili se bomo v vas Kovk, kjer bomo zaključili naš izlet.
december
4.12 in 5.12.2010 Dvodnevno Miklavževanje vsi Urška Modrijan in Filip Vidmar
Dvodnevni izlet s prenočevanjem v planinski koči. Ostalo naj ostane zaenkrat presenečnenje. Podrobnosti bodo objavljene naknadno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41