Alpinistični odsek

Tabor AO Cortina 24.6.-28.6.2015

Za letošnji osrednji tabor smo si (spet) izbrali Cortino. Tabora se je udeležilo 13 naših in nekaj pridruženih članov. V sredo, 24.6. popoldan se je proti Dolomitom odpeljala večina "tabornikov", ostali pa so se pridružili naslednji dan. Plezali smo nad prelazi Falzarego (Torre G. di Falzarego, Torre P. di Falzarego, Torre G. di Lagazuoi, Sas de Stria, Col de Bois, Tofana, Cinque Torri...), Giau (Averau, Guzella...), Duran (Torre Yolanda) ter nad Misurino (Punto Col de Varda), pa verjetno še kje.

Večina nas je bila tu že večkrat, za nekatere pa je bilo to prvič. Kljub raznim izgovorom o "neuplezanosti" nam je skupaj uspelo splezati kar nekaj smeri.

Med taborom je potekal tudi Lavaredo Ultra Trail, kjer pa letos žal nismo videli Vanje. Kljub temu pa smo deževno sobotno popoldne izkoristili za pivo/sok v centru mesta, medtem pa opazovali, kako so tekači prihajali v cilj.

Tistih nekaj dni je hitro minilo, cilj tabora (polno prask in tanjša denarnica) je dosežen, kot bonus pa smo se tudi malo uplezali, pridobili kakšno izkušnjo in spoznali nove kraje.

Za dražit tiste, ki se tabora niso udeležili pa je v fotogaleriji nekaj slik.

Napisal: Rok Mirt

16 April, 2024 - 12:00