Login

Poslovno poročilo za leto 2009

4.3. POROČILO O DELU ALPINISTIČNEGA ODSEKA

Začetek leta je zaznamovala odprava v Argentino – Patagonijo, udeležila sta se je Jernej Arčon in Rok Stubelj. Odprava je bila uspešna saj sta s pridruženim članom Dejanom Korenom, AO Vipava opravila vzpon na najvišji vrh Patagonije , imenovan Fitz Roy po smeri Supercanaletta.

Nato smo opravili z občnim zborom odseka in volitvami ter potrdili dosedanje vodstvo.

Maric Obid se je februarja priključil perspektivnim alpinistom pod vodstvom komisije za Alpinizem, ki se je odvijal v Chamonixu – Francija. Stubelj Rok se je tudi v tem terminu s soplezalcem (Koren Dejanom  AO Vipava) priključil taboru. Opravljenih je bilo več zimskih ponovitev ter plezalo ledne slapove. V tem času se je tudi začela alpinistična šola pod vodstvom Ferjančiča in Makaroviča. Tako sedaj imamo 6 novih    tečajnikov. Organiziran je bil tudi tabor v Paklenici ter   konec julija tudi tabor v Franciji (področje Ecrin). Udeležilo se  ga je 15 voljnih plezanja v granitu. Tabor je uspel. V tem času se je opravilo tudi precej vzponov v naših gorah in Karnijskih alpah. Dodati je treba, da poleg Matica Obida, ki je opravil letos alpinistični izpit se nam je z opravljenim izpitom pridružil tudi Tomaž Cingerle.

Izpeljali smo spominski tabor Boštjanu Arčonu in Radu Dominku, udeležilo se ga je 21 članov odseka. V avgustu mesecu sta Matic Obid in  Rok Stubelj obiskala Združene države in sicer Kalifornijo, ampak Rok se je četrtega dne plezanja ponesrečil, tako da ga je zamenjala Maja Zalar, AO Rašica. Kljub Rokovi poškodbi je Matic uspel opraviti s ciljem odprave, saj je z drugim soplezalcem opravil vzpon čez steno Half Doma v enem dnevu (Regular rute). V jesenskem času se je pa odpravila manjša plezalna odprava v Maroko (Arčon Jernej, Mikzuž Mitja, Gleščič Mitja, Nastran Vanja, Gregorič Maja, Cingrle Tomaž ter pridružena člana Koren Dejan in Stanka, AO Vipava. Opravljenih je bilo veliko vzponov v krajših in daljših smereh.

V tem mesecu pa se pripravlja tradicionalni tek na Krnska jezera. Upam, da bi bila organizirana tudi plezalna tekma na Dolgi njivi. Kot vsako leto smo tudi sodelovali s PD-jem pri tovorjenju materiala in hrane na Krn, pomagali pri izdelavi zbornika ob 60. obletnici društva.

Nabavili smo 8 novih enojnih vrvi, 2 dvojni vrvi ter 3 nove plezalne vodnike. Po dolgem času smo tudi naročeni na dve svetovno znani alpinistični reviji Vertical in Alpinist.

Ob vpogledu v naš plan za leto 2009 ugotavljam, da smo ga uspešno dosegli ter srčno upam, da bi nadaljevali tako naprej. Želje so tudi v tem, da bi v prihodnosti poskusili pridobiti več novih članov, ki bi se udejstvovali v državnem razredu olimpijskega komiteja Slovenije.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

8 November, 2021 - 08:16
5 November, 2021 - 14:48