Login

Poslovno poročilo za leto 2007

Poročilo alpinističnega odseka

V letu 2007 smo člani alpinističnega odseka PD Nova Gorica skorajda v celoti izpolnili plan dela odseka, ki je bil sprejet na lanskem občnem zboru. Naj omenim samo nekaj najpomembnejših aktivnosti, ki so bile izvedene.

Izvajali so se redni treningi na umetni plezalni steni v plezališčih.

Izvedeni so bili vsi planirani tabori - alpinistični tabor v Vratih, Dolomitih in spominski tabor Boštjana Arčona v Trenti ter športno plezalni tabori na Sardiniji in v Paklenici. Izven plana je bil organiziran še tabor v Finale Ligure.

Izveden je bil ledeniški tečaj na ledeniku pod Johanesbergom.

Opravljena so bila vzdrževalna dela v plezališču Dolga njiva. Po planu naj bi se uredilo tudi plezališče Lijak,ki pa ostane naloga za letošnjo sezono.

Uspešno je bila izpeljana alpinistična šola pod vodstvom Pavla Ferjančiča.

Novembra je bil izveden 3. tek na Krnska jezera ob zaključku alpinistične sezone. Letos je tek zaznamovala številčna udeležba, saj se je teka udeležilo kar 35 tekačev, od tega tudi lepo število članov sosednjih alpinističnih odsekov.

Izvedeni so bili plezalni vzponi v Centralnih Alpah. Ti vzponi spadajo v sklop priprav na odpravo Peru 2008.

V lanskem letu smo bili udeleženi v dveh odpravah :Plezanje v Yosemite (ZDA) - udeleženca Jernej Arčon in Rok Stubelj ter pristop na Aconcaguo - udeleženec Aleš Jablanšček. Prva od omenjenih odprav je bila uspešno izvedena, do realizacije druge pa ni prišlo. Se je  pa zato, izven lanskega plana, Mitja Gleščič udeležil odprave za perspektivne alpiniste v Indiji in opravil uspešen vzpon na Satopanth (7075m)

V pretekli sezoni je 29 članov odseka skupno opravilo 612 vzponov. Posebej zaslužni za tako število vzponov so Jernej Arčon, Rok Stubelj in Matic Obid, ki so opravili kar tretjino vseh vzponov odseka. Tukaj moram omeniti še prvenstveno smer v Razorju, ki sta jo preplezala Peter Podgornik in Zlatko Koren ter prvenstveno smer, ki jo je Peter Podgornik preplezal v Vevnici v navezi z Pavletom Kozjekom.

Poleg naše osnovne dejavnosti smo se udeleževali tudi delovnih akcij v okviru planinskega društva. Ob tej priliki bi dodal, da se odsek financira izključno s sredstvi, ki jih pridobi od razpisov ter od donatorjev in sponzorjev. V letošnjem letu je bil prispevek društva za delovanje odseka 1300 € , ki jih je društvo namenilo odpravi v Yosemite in Indijo ter to, da nam omogoča uporabo prostorov na sedežu društva.

Sicer pa   lahko rečemo, da je bilo lanskoletno delovanje odseka zelo uspešno.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

8 November, 2021 - 08:16
5 November, 2021 - 14:48