Login

Alpinistični odsek

Poročilo o delu alpinističnega odseka v letu 2014

Leto smo začeli z zaključkom alpinistične šole. Uspešno jo je opravilo deset tečajnikov. Približno polovica jih je ostala na odseku in se aktivno udeleževala plezalnih, delovnih in ostalih akcij.

Nadaljaljevala se je šola plezanja za otroke. V šolo se je vpisalo nekaj novih otrok. Precej pa jih je že večletnih članov.

Zimska sezona je bila zaznamovana z obilico snega. Plezalnih vzponov skoraj ni bilo. V ospredju je bilo predvsem turno in alpinistično smučanje, ki se je zavleklo pozno v pomlad, in športno plezanje.

Padavine so krojile tudi poletno dogajanje. Načrtovani tabori večinoma niso uspeli. Plezalo se je manj zahtevne smeri v bližnjih gorovjih. Prvi vikend v avgustu smo spet organizirali spominski tabor v Lepeni. V sklopu tabora se je plezalo v stenah Nad Šitom glave in v Špičju.

Septembra je nekaj članov izvedlo športnoplezalni tabor v Franciji.

Izvedena je bila širša delovna akcija v plezališču Drnulk. Saniralo se je posledice žledoloma.

Jernej Arčon se je oktobra skupaj s še tremi slovenskimi alpinisti udeležil odprave v ZDA. Plezali so krajše enoraztežajne smeri in nekaj večraztežajnih. Obiskali so Indian Creek, nacionalni park Zion in Red Rock kanjon.

V začetku novembra se je nekaj članov udeležilo tabora v Dolomitih, natančneje v bližini Marmolade, ki je bila tudi eden izmed ciljev.

Sezono smo tradicionalno zaključili  v Lepeni s tekom do Krnskega jezera.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

8 November, 2021 - 08:16
5 November, 2021 - 14:48