Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

Izlet mladinskega odseka na Svinjak 26.5.2012

Podvig Svinjak -  26.5.2012. Tiste sobote se nas je za do polovice  poln mali avtobus podalo na slikovito bovško goro - Svinjak. Kljub napovedanim popoldanskim nevihtam, smo pogumno zagrizli v strmino. Manjše preglavice nam je sicer povzročil poln avtobus celjskih planincev, ki so skupaj z nami napadali greben,  a smo gnečo hitro razrešili in jim po pravilih bontona prepustili prednost :)

Tempo je bil nad pričakovanji in kar hitro smo osvajali en greben za drugim. Po dobrih dveh urah smo že stali pod vznožjem zadnjega vzpona, tik pod vrhom. Pot se je tu strmo dvignila, a z nekoliko plezalskega eksperimantiranja smo tudi zadnjo oviro brez večjih težav premagali. Na vrhu nas je pričakal prelep razgled in žgoče sonce. O nevihtah pa ne duha ne sluha... Ogledali smo si vse markantne vršace, ki so se razprostirali okrog nas - Bavški Grintovec, Rombon, Kanin, Veliko špičje, Velika baba in Jalovec .

Po kar dolgem premoru in obilni malici smo se začeli počasi spuščati nazaj v dolino, kjer nas je že nestrpno pričakoval šofer avtobusa.  Prijetno utrujeni smo se sesedli na udobne stole avtobusa in se vrnili v Novo Gorico.

Utrinke z izleta si lahko ogledate v galeriji.

Vodnik Jurij Ličen.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 April, 2024 - 08:37
16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58