Login

Vodniško-izletniški odsek

NAŠE DELO V LETU 2003

V odseku imamo trenutno 16 registriranih vodnikov in eno častno članico. Ob osnovni kategoriji za vodenje po lahkih označenih poteh, ima 11 vodnikov izpolnjene vse pogoje za UIAA licenco in so kot taki mednarodno priznani vodniki.

V gore smo v letu 2003 skupno popeljali oz. vodili 1363 planincev - udeležencev in sicer na šestih tradicionalnih izletih in na 27 posameznih akcijah - izletih. Število izpeljanih akciji smo tako dvignili za tretjino. Ker je nekaj izletov trajalo več dni, smo v gorah z udeleženci v gorah prebili okoli 60 dni z nami pa je šlo v gore enkrat več ljudi kot leto poprej.

Za osrednje naše aktivnosti gre šteti izlete HochGoell, Petzeck, Marmolado, Piz Boe in Triglav.

Programu je bilo dodano tudi kolesarjenje, ki je zaključilo celotno paleto gibanja v gorah in naravi. Pri sestavljanju programa smo tako poskušali slediti pestrosti, oziroma ponuditi za vsakega nekaj, kar nam je očitno v celoti uspelo.

V prehodu iz maja na junij smo pri Krnskih jezerih organizirali vikend varne hoje, ki se ga je udeležilo 22 udeležencev. Akcija je bila uspešna v vseh pogledih.

Poti na izletih so nas vodile od okoliškega gričevja (Skalnice, Trstelja..) do visokogorja v Julijcih, Kamniških Alpah in zamejstvu, pa vse do avstrijskega dela Alp, italijanskih Dolomitov in Nemčije. Z udeleženci smo tako hodili po zložnih stezah predgorja in plezali v najzahtevnejših feratah Alp. Udeležili smo se tudi več množičnih - tradicionalnih prireditev in izletov v naših v gorah, vse do najodmevnejše - "pohod po Banjšicah", ki je bil organiziran v sodelovanju s tamkajšnjim Turističnim društvom.

Ne gre spregledati, da so bili naši vodniki aktivni tudi izven našega društva, v sosednjih društvih domačih, službenih in drugih krogih,kjer so jih povabili za vodenje.

Pri tem je potrebno poudariti, da so se vsi vodeni izleti končali brez kakršnekoli poškodbe vodenih in nam bo to glavna spodbuda in vodilo tudi pri delu v prihodnje.

Dne 23.01.2003 smo v koči na Trstelju organizirali občni zbor VIO, ki je bil zaradi preteka mandata dosedanjemu načelniku hkrati volilni. Za novo načelnico odseka je bila izvoljena Miranda Čotar, za njenega namestnika pa dosedanji načelnik Igor Kleč.

Ugotovili smo, da je za nami izredno uspešno leto, saj moramo vodništvo gledati v ogledalu števila in zadovoljstva tistih, ki z nami zahajajo v gore in skozi kvalitetno angažiranost nekaterih vodnikov, po kateri se gre zgledovati v prihodnje.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije