Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilo 2015

Vodniško izletniški odsek je imel na seznamu v letu 2015 18 članov, od tega ima 8 vodnikov mednarodno licenco. Dva vodnika sta popolnoma prekinila z delom. Planirali smo 47 pohodov. Zaradi slabega vremena jih je odpadlo 5, zaradi neaktivnosti vodnikov pa 7. V hribe smo popeljali 958 ljudi. Za izvedbo je bilo potrebno 56 dni. Po oceni smo opravili 1450 prostovoljnih ur.

Planinske skupine Gostol, Trstelj, Mahle-Letrika in Šempas so same organizirale pohode. Z njimi se je podalo v hribe 435  udeležencev.

V letu 2015 je bilo veliko zanimanja za dva več dnevna izleta.  Organizirana  sta bila v juniju; in sicer 11-dnevni v Turčijo, kjer je bilo 29 udeležencev in so opravili 3 pohode ter 9-dnevni na Češko s 40 udeleženci, kjer so opravili 4 pohode. Pri Krnskih jezerih smo organizirali vikend turne smuke, kjer je bilo  9 udeležencev. 36 turnih kolesarjev je opravilo 5 kolesarskih tur različnih zahtevnosti. Nekaj pohodov je bilo izvedenih skupaj s planinsko skupino Letrika in Gostol. Tudi ostali pohodi so bili v glavnem dobro številčni.

Za delovanje odseka smo prejeli 1000€ od Civilne zaščite pri MONG. Sredstva od prihodka članarine PD so bila dodeljena v višini 680€ , ki smo jih pustili za koriščenje v letu 2016. 75€ nam je doniralo društvo Azejrbadžanskega prijateljstva kot pomoč pri izvedbi Mihajlovega pohoda. Na razpis  Mestne občine Nova Gorica se žal nismo mogli prijaviti, saj so iz razpisa izločili postavko za športno rekreacijo odraslih. V letu 2015 nam PD ni pokrivalo nobenih stroškov, saj so se vsi stroški pokrivali iz prispevkov udeležencev in omenjenih donacij. Vsem prisrčna hvala.

Vodniki smo se v letu 2015 udeležili zimskih in letnih izobraževanj. Sestajali  smo se enkrat mesečno, kjer smo reševali tekoče zadeve v odseku. Odsek skrbi za objavo izletov v medijih in na oglasnih omaricah. Pri objavah nam je bila v pomoč tajnica društva, pri plakatih pa član AO-ja. Tudi njima hvala.

4 člani so se udeležili srečanja vodnikov MDO Posočja , ki je bilo 24. oktobra v organizaciji PD Ajdovščina na Čavnu. Zbora vodnikov PZS na Igu 28.11. se je udeležila le načelnica.

Nekateri vodniki so pomagali voditi planinskim skupinam. Dva vodnika sta kot redarja 2 dni pomagala na jesenskem reliju. MONG smo odklonili pomoč v akciji oskrbe beguncev na meji s HR.

Izlet za vodnike je bil organiziran v okviru izleta na Viševo skupino, ki se ga je udeležilo nekaj vodnikov.

V letu 2015 nismo nabavljali nobene opreme.

Na vso srečo smo vse izlete izpeljali brez poškodb in nesreč. Vsem aktivnim članom odseka se prisrčno  zahvaljujem za vložen trud in požrtvovalnost pri vodenju.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije