Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilo 2011

V vodniškem odseku je bilo v letu 2011 planiranih 39 izletov, dodatno so bili izpeljani še 4, tako je bilo skupaj 43 izletov. Žal jih je 10 odpadlo zaradi slabega vremena oz. zaradi bolezni vodnika. Plan je bil povečan za 10% in izpolnjen 76,74%. Vsega skupaj so bili vodniki v hribih 52 dni oz. vsakega  7,02 dneva. Če bi upoštevali za vsako turo 12 ur, (kar sigurno drži) so vodniki naredili 624 volonterskih ur. Poleg bi morali prišteti še najmanj toliko ur za pripravo izletov in delo, ki je bilo potrebno za koordinacijo odseka.

V hribe je bilo vodenih 684 pohodnikov, z vštetimi pohodniki iz planinskih skupin pa 1.300. V odseku je delovalo 15 vodnikov in dve članici, ki sta skrbeli za objavo v medijih in pomoč pri izvedbi izletov. Če bi statistično gledali, je vsak vodnik povprečno peljal v hribe 43,87 oseb.

 

Izpeljane so bile:    2   ZZ zimski turi                     3 Z  zimske ture,    

                              3   ZZ letne ture                        9   lahkih zimskih tur       

1       turno smučanje                       9   lahkih letnih tur

2      turno kolesarjenje                     4  pohodi  planinskih skupin

 

10 tur je odpadlo; in sicer:         2    ZZ zimski turi          1   Z    zimska tura

                                               6      L letnih tur             1   ZZ  letna tura

 

Naj omenim le nekaj tur oz. izletov: izpeljano je bilo 3-dnevno turno smučanje pod vodstvom Igorja Kleča in Tomaža Barbiča, izpeljan je bil 8 in 4 - dnevni izlet v Srbijo pod vodstvom Darka Božiča in Denisa Turka, 4 – dnevno turno kolesarjenje pod vodstvom Stanislava Jablanščka in 4 – dnevno pod vodstvom Igorja Kleča in Tomaža Barbiča, obe v Italijo in 2 – dnevna in 3- dnevna zelo zahtevna letna tura pod vodstvom Simona Gorjupa v Kamniške Alpe.

Vodnik Stanislav Jablanšček je kot inštruktor PZS opravil še naslednje aktivnosti:

-          bil je tehnični vodja na zimskem izpopolnjevanju na Vršiču

-          bil je vodja izpopolnjevanja na Nanosu

-          udeležil se je izpopolnjevanja za inštruktorje za letne in zimske razmere v Celju

-          bil je na usklajevanju vseh inštruktorjev PZS na Gradiški turi.

6 vodnikov se je udeležilo licenčnih izpopolnjevanj. Simon Gorjup in Jože Sedevčič za zimske razmere, Oskar Birsa, Darko Božič in Denis Turk pa za letne razmere.

Vodniki so se sestajali 1x mesečno za kar so se vsi zelo potrudili in udeleževali sestankov, tako ni bilo težko usklajevati dela. Detajlni dogovori so potekali preko e-p in osebnih telefonov. Zbora MDO Posočje sta se v Bovcu udeležili le dve članici, zbora vodnikov PZS na Igu pa načelnica in Stanislav Jablanšček.

Ob 20-letnici odseka je bila organizirana tura za vodnike na Gran Paradiso 4061m v Italiji. Udeležilo se jo je 7 vodnikov. Za izvedbo vodniške ture gre zahvala PD, ki je krilo stroške prevoza v višini 506,74€ in Zavarovalnici Triglav za zavarovanje. Hvala tudi vodnikom, ki so pri organizaciji prevzeli vsak del opravil in je tako bila tura izpeljana brez težav.

Odsek se je prijavil na razpis za sredstva MONG.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41