Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilu o delu vodniško izletniškega odseka v letu 2018

V letu 2018 je bilo v vodniško izletniškem odseku 18 članov. Po več kot petnajstletnem premoru se je ponovno registriral vodnik Pavel Drašček. Aktivno je v odseku delovala častna članica odseka, tako z vodenjem izletov kot pri opremljanju društvenih omaric.

Od planiranih 39 planinskih, turno smučarskih ter kolesarskih tur jih je deset odpadlo. Za izvedbo treh pohodov ni bilo dovolj prijav, za šest pohodov pa je bilo slabo vreme. Prav tako je odpadel v marcu vikend varne hoje v gorah, ker zaradi velike količine snega, PD ni uspelo odpreti koče pri Krnskih jezerih . Skupno smo v gore popeljali  1123 planincev.  Devet dnevni izlet v Pirineje je bil izpeljan skupaj s turistično agencijo. Na izletu je bilo 46 udeležencev. Opravili so šest pohodov. Kolesarji so izpeljali dve kolesarski turi.

Predviden smo imeli pohod na Krn za vodnike, vendar ni bil izveden.

Vodniki so sodelovali tudi na društveni delovni akciji pri spravilu drvi in delu na PD.

Vodniki so se udeležili licenčnih izpopolnjevanj. Sestajali smo se enkrat mesečno in urejali vodniško delo. Načelnica se je udeleževala sej UO PD.

Ob koncu leta smo iz sredstev, ki so bila namenjena odseku naročili enotna društvena oblačila.

Pripravila: Lidija Vončina

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41