Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilo o delu vodniško izletniškega odseka v letu 2014

Vodniško izletniški odsek pri Planinskem društvu Nova Gorica je v letu 2014 imel 17 članov. Planirali smo 49 izletov oz. pohodov, v glavnem zaradi slabega vremena jih je odpadlo 13. S številom udeležencev na pohodih smo lahko zadovoljni, saj smo v hribe popeljali skupno 1459 ljudi, od tega jih 400 pripada pohodom, ki jih organizirajo planinske skupine. Za izvedbo vseh pohodov je bilo potrebno 57 dni. Odsek je za izvedbo pohodov opravil po oceni 1570 prostovoljnih ur.

Veliko zanimanja je bilo za dva več dnevna izleta. Oba sta bila organizirana v juniju; in sicer 10-dnevni na Sicilijo, kjer je bilo 42 udeležencev in so opravili 6 pohodov, ter 9-dnevni v Bolgarijo in Grčijo s prav tako 49 udeleženci, kjer so opravili 4 pohode. Veliko zanimanja je bilo za vikend varne hoje v zimskih razmerah, saj je bilo 23 udeležencev. Turni kolesarji so opravili 4 kolesarske ture različnih zahtevnosti. Nekaj pohodov smo izvedli skupaj s planinsko skupino Letrika in Gostol. Tudi ostali pohodi so bili v glavnem dobro številčni. Seznam vseh je priloga tega poročila. Izkazalo se je, da so trenutno nezanimivi pohodi kot so Poldanovec, pohod po jarkih 1. svetovne vojne, Golobar, pohod po poteh soške fronte in pohod v spomin na Bazoviške žrtve.

Za delovanje odseka smo prejeli 1000€ od Civilne zaščite pri MONG, 732 € od prihodkov članarine PD, 200€ nam je doniralo društvo Azejrbadžanskega prijateljstva kot pomoč pri izvedbi Mihajlovega pohoda. Vsem prisrčna hvala. Iz razpisa Mestne občine Nova Gorica so nam za športno rekreacijo odraslih dodelili le 137€. Apeliramo na UO društva, da določi člana, ki bo komuniciral z Mestno občino in urejal vire financiranja za dejavnost društva, torej tudi za financiranje športne rekreacije odraslih.

Vodniki smo se v letu 2014 udeležili zimskih in letnih izobraževanj. Sestajali smo se enkrat mesečno, kjer smo reševali tekoče zadeve v odseku. Odsek skrbi za objavo izletov v medijih in na oglasnih omaricah. Pri objavah nam je bila v pomoč tajnica društva, pri plakatih pa član AO-ja.

5 članov se je udeležilo srečanja vodnikov MDO Posočja , ki je bilo 18. oktobra v organizaciji PD Kanal in PD Brda pod Ježo. Zbora vodnikov PZS na Igu se je udeležila le načelnica.

Nekateri vodniki smo pomagali voditi planinskim skupinam. Pomagali smo pri organizaciji društvene proslave ob praznovanju 30-letnice koče pri Krnskih jezerih in priskočili na pomoč pri nekaterih opravilih v kočah.

Na Miklavževo smo namesto mesečnega sestanka organizirali izlet za vodnike v Glinščico. Udeležilo se ga je 8 članov, uradnemu delu sta se pridružila še dva. Ob koncu leta smo za vse nabavili brezrokavnike. Vsem članom odseka se za zahvaljujem za trud in požrtvovalnost z upanjem, da bodo to delali tudi v bodoče.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41