Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilo 2019

V letu 2019 je bilo v vodniško izletniškem odseku 18 članov. Aktivno je v odseku delovala častna članica odseka, tako z vodenjem izletov kot pri opremljanju društvenih omaric.

Za leto 2019 je bilo planiranih 42 planinskih pohodov oz. tur ter kolesarskih in turno smučarskih tur. Dva pohoda sta bila zaradi slabe vremenske napovedi dvakrat preložena in na koncu nista bila izpeljana, skupaj s še petimi drugimi. Zaradi premalo prijavljenih udeležencev je odpadlo pet tur. V letu 2019 smo v hribe popeljali 837 planincev in 14 kolesarjev. Z delom smo zadovoljni vendar, ne dovolj, saj bi lahko bilo število udeležencev veliko večje. Želimo, da bi preko društva bolje promovirali naš plan. Na društvu ni nikogar, ki bi skrbel za urejanje in celotno promocijo vseh dogodkov, ki se odvijajo, ne le v VIO, temveč nasploh.

V letu 2019 smo se vodniki sestajali mesečno. Takoj po občnem zboru tudi z novo predsednico. V mesecu decembru smo se sestali dvakrat. Na sestanek smo povabili predsednico in podpredsednika za dejavnost. Vzrok za povabilo na sestanek je bila po mnenju odseka nepravična delitev sredstev iz prihodka članarine. Za leto 2019 je odsek VIO dobil enako kot ostali odseki društva 650€. Pri MONG smo se neuspešno prijavili na razpis za sredstva za vodenje starejše populacije. Pritožbo so zavrnili, češ da delujemo prostovoljno in zato ne potrebujemo sredstev ter da nimamo športnih objektov za katere bi plačevali najemnino in zato prav tako ne potrebujemo sredstev. Imeli smo možnost pritožbe na župana MONG, ki je prav tako potrdil prvostopenjsko trditev in smo tako ostali brez sredstev. Po pogodbi s CZ MONG so nam odobrili 1.000€. Stroške, ki so v odseku nastajali, tako povračila materialnih stroškov, izobraževanje smo v celoti pokrili s prispevki od izletov .

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije