Login

Vodniško-izletniški odsek

Poročilo 2017

Vodniško izletniški odsek pri Planinskem društvu Nova Gorica je v letu 2017 štel 19 članov. Od navedenih je bilo 14 registriranih vodnikov in častna članica odseka, ki aktivno vodi izlete. Na novo je v letu 2017 en član opravil izpit za turno kolesarskega vodnika. Dva člana sta bila kandidata za planinska vodnika. Pridruževala sta se na turah, kjer sta nabirala izkušnje. Žal smo po hudi bolezni izgubili mladega perspektivnega vodnika Metoda Lična. V odseku deluje tudi članica, ki skrbi za objavo v medijih.

Za leto 2017 je bilo planiranih 35 tur oz. pohodov. V zimskem času je bilo nekaj lažjih zimskih pohodov. V sredini marca in začetku aprila pa sta bila organizirana turno smučarska vikenda. Na enem so bili tudi pohodniki s krplji. Organizirali smo dva večja večdnevna izleta; in sicer: v drugi polovici junija 11-dnevni v Romunijo, kjer je bilo 44 udeležencev in so opravili 4 ture in v drugi polovici julija na Korziko, kjer je bilo 40 udeležencev in so opravili 4 ture. Izpeljali smo dva dvodnevna izleta. Planiran je bil tudi dvodnevni izlet v Dolomite v juliju, ki je bil prenesen na september, vendar je odpadel zaradi slabega vremena. Z omenjenim izletom je imel vodnik velike organizacijske težave. Odpadlo je še pet enodnevnih izletov. Skupno je bilo na 37 turah 1207 udeležencev. Potrebnih pa je bilo 49 dni za izvedbo, kar bi bilo s pripravami približno 1176 ur. Delo načelnice ni všteto, to bi bilo za celo leto 700 ur.

Člani Nada Pisk, Simon Gorjup in Marko Kodrič so kot redarji sodelovali na proslavi 70-letnice Nove Gorice. Odzvali so se na zahtevo CZ pri MONG, veza pogodba za dodelitev sredstev PD.

Vodnik Jože Sedevčič se je dva dni udeležil društvene delovne akcije pri spravilu drvi. Igor Kleč je v izredno slabih vremenskih razmerah spremljal na Krn serviserja za popravilo štedilnika. Toni Gleščič in Lidija Vončina sta sodelovala pri postavitvi tabornega prostora. 21.10. se je šest vodnikov udeležilo srečanja vodnikov MDO Posočja. 25.11. je bil zbor vodnikov na Igu. Pred tem je bil posvet Varnost v gorah, ki so se ga udeležili: Igor Kleč, Uroš Tominec, Zoran Kragelj in Tomaž Barbič.

V odseku imamo častnega člana društva Rajka Slokarja, ki je na mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, v Državnem svetu RS prejel plaketo Državnega sveta za najzaslužnejše prostovoljce. V veliko čast nam je, da  ga imamo v naši sredini in mu zato še enkrat iskreno čestitamo. Vse o dogodku je bilo objavljeno na spletni strani PD, v Primorskih novicah in na strani Gore in ljudje.

Sestajali smo se enkrat mesečno, kjer smo obravnavali tekoče zadeve. Načelnica se je udeleževala sej UO .

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41