Login

Alpinistični odsek

Tabor Arco, Italija

Od 26. 04 do 01. 05. 2012 je v Arcu v Italiji potekal plezalni tabor, ki se ga je udeležilo 25 oseb (18 članov AO Nova Goria, 4 pridruženi člani in 2 otroka). Arco je zaradi mile mediteranske mikro klime priljubljena zimsko-spomladanska plezalna destinacija. Kraj je znan po odmevnih plezalnih dogodkih, številnih plezališčih in višjih stenah z opremljenimi in klasičnimi smermi.

Kot že večkrat, smo bili nastanjeni v kmečkem turizmu Michelotti, ki se nahaja približno 1,5 km od centra Arca. Plezali smo v stenah Colodri, Monte Casale, Mandrea di Laghel, Piccolo Dain, Parete di Limaro, Monte Brento – Placce zebrate ter v plezališčih Nago, Mandrea in Massone. Ugodno vreme, razen zadnji dan, je pripomoglo k temu, da smo opravili 25 vzponov v smereh daljših od 100 m. Tabor je bil namenjen pripravi za plezanje daljših smeri v hribih v poletno-jesenskem času. Glede na prelezano število smeri, je bil plan tabora izpolnjen.

Člani AO, ki so se udeležili tabora: Tomaž Cingerle,Maja Gregorič , Massimo Podbersič, Rozana Podbersič , Pavel Ferjančič, Andreja Ravljen, Stojan Mihelj, Vladimir Makarovič, Rok Mirt, Mitja Mikuž, Jernej Arčon, Tanja Koren, Zlatko Koren, Rok Stubelj, Andrej Bjuklič, Urška Merljak, Franka Zega, Erik Aralica (otroci: Katarina Koren, Lena Stubelj).

Pridruženi člani: Maja Zalar AO Rašica, Mateja Kržišnik AAO, Sara, Romana Kuk, Boris Kuk.

 Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Zapisala: MajaGregorič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji