Login

Alpinistični odsek

Tabor Cortina 2012

Alpinistični tabor je potekal od 23. 06. do 03. 07.  v Cortini d'Ampezzo.  Cortino obkrožajo visoke dolomitske gore, ki so, plezalno gledano, idealne tako za začetnike, kot za bolj izkušene plezalce, zato je Cortina zelo priljubljena, mednarodno poznana, plezalna destinacija. Tabora se je udeležilo 21 članov našega odseka in 2 pridružena člana drugih plezalnih klubov.

Tabora smo se udeležili vsak po svojih časovnih zmožnostih, zato se je časovno precej raztegnil. Večina udeležencev je bila prisotna na taboru 3-4 dni, nekateri pa cel termin. Nastanjeni smo bili v kampu Rochetta v bližini centra Cortine d'Ampezzo.  Vsega skupaj smo opravili 41 vzponov v smereh daljših od 100 m. Ko vreme ni dopuščalo plezanja v visokih stenah, smo opravljali treninge v plezališčih v okolici Cortine.  Zaradi nestanovitnega vremena, smo bili primorani izbirati primerne plezalne cilje,  vendar smo kljub temu, opravili lepo število vzponov.

Tabor je bil namenjen treningu, obnavljanju znanja, predstavitvi novosti, predvsem pa nabiranju plezalnih izkušenj mlajših pripravnikov in njihovi pripravi za samostojnejše plezanje in aktivno sodelovanje pri nadaljnjih aktivnostih odseka.    

Plezalo se je v:

1. Cinque Torri

2. Torre Piccola di Falzarego, Torre Grande di Falzarego

3. Lagazuoi Piccolo, Lagazuoi

4. Col de Bois, Piramide de Col de Bos

5. Lastoi de Formin

6. Tofana di Roses

7. Tre Cime di Lavaredo

 

Omeniti je potrebno tudi, da je naša članica, Vanja Gleščič, dne 28.6. nastopila na 50-kilometrskem gorskem maratonu Cortina Trail, ki je potekal po planinskih poteh v okolici Cortine in s časom 7:17:49 osvojila odlično 15. mesto v ženski konkurenci.

Glede na številčno udeležbo, opravljene vzpone in treninge, ocenjujem tabor kot zelo uspešen.

Fotografije s tabora si lahko ogledate tukaj.

Zapisali: Maja Gregorič in Monika Korenč

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

30 Januar, 2020 - 15:44
14 Januar, 2020 - 16:19