Login

Poslovno poročilo za leto 2009

4.2. POROČILO O DELU MLADINSKEGA ODSEKA v letu 2009

Mladinski odsek je konec leta 2009 sestavljajo 9 aktivnih članov (leta 2008 – 12), od tega je registriranih  5 vodnikov (leta 2008 – 10). Glavne aktivnosti Mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec.

Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven na devetih šolah (leta 2008 – desetih), in sicer na OŠ v Šempetru in v Vrtojbi, na OŠ Šempas, na OŠ Dornberk, na OŠ Čepovan, na OŠ Miren-Kostanjevica, na OŠ Solkan   in OŠ Miren ter na OŠ Branik.

Izvedli smo 8  izletov za osnovnošolce, in sicer: Kovk, Kokoška z ogledom jame Vilenice, Nanos, srečanje MDO Posočja v Levpi, Vremščica, Otliško okno, dolina Glinščice in Miklavževanje na Javorniku.  Snežkovanje na Pohorju smo zaradi prevelikih stroškov organizacije odpovedali in smo organizirali izlet na Kovk. Izleta na Kum in Porezen sta bila zaradi slabega vremena in neprimerne poti odpovedana.  Mesečnih izletov se je povprečno udeležilo 38 otrok.

Med letom smo različnim šolam nudili svoje strokovno znanje in pomoč pri vodenju. Trije vodniki so septembra peljali učence Osnovne šole Solkan na Krnska jezera v sklopu predmeta šport in sprostitev.

V letošnjem letu smo ponovno obudili orientacijsko dejavnost odseka. Izvajal se je orientacijski krožek in udeležili smo se vseh treh orientacijskih tekmovanj v Severno primorski ligi v dveh kategorijah B in C. organizirali smo tudi eno tekmo v okviru našega mladinskega odseka na Kekcu. Uvrstili smo se tudi na državno tekmovanje SPOT, ki je bilo v mesecu maju na Arehu (Mariborsko Pohorje).

V poletnem času od 15. do 22. avgusta smo organizirali planinski tabor, ki je potekal v Bohinju ob Centru za šolske in obšolske dejavnosti.  Tabora se je udeležilo 26 otrok in mladih. V okviru tabora smo izpeljali 3 enodnevne ture na Črno prst, Rodico in ob koritih Mostnice do Slapa Mostnice. Poleg tega so mladi v taboru spoznavali Bohinjsko jezero z vožnjo s kanuji, se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih in spoznavali teme iz planinske šole., se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih in spoznavali teme iz planinske šole. Tabor je bil uspešno izpeljan tako organizacijsko kot tudi vsebinsko.

V letu 2009 se nobenemu od vodnikov ni bilo potrebno udeležiti nobenega izpopolnjevanja. Ena članica mladinskega odseka se je udeležila Seminarja družabnost v gorah.

Člani odseka smo sodelovali pri številnih aktivnostih društva (organiziranje predavanj, izdelava brošure,…). Uspešno delujemo in sodelujemo tudi z društvi znotraj MDO Posočja.

Prijavili smo se na razpise MONG in MK PZS ter si iz razpisov pridobili 1489,27€ sredstev.

Kljub pomanjkanju kadra smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti in ponovno obudili orientacijsko dejavnost . Število članov in udeležencev na izletih je zadovoljivo. Tudi letos ni bilo ne na izletih kot tudi ne v taboru nobenih resnih poškodb.

Vsebina: 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41