Login

Mladinski odsek

Poročilo o delu mladinskega odseka v letu 2006

Mladinski odsek je konec leta 2006 sestavljalo 10 aktivnih članov, od tega je registriranih 7 vodnikov. Glavne aktivnosti Mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino.

Vrtci:

Izvajanje akcije Ciciban planinec, nudenje strokovnega vodenja izletov in sodelovanje z vrtcem Kurirček (plezanje in izleti). V letošnjem šolskem letu so v akciji Ciciban planinec sodelovali naslednji vrtci: Kurirček Nova Gorica, Grgar, Šempas, Miren, Čepovan, Prvačina in Dornberk. Skupaj okoli 100 otrok.

Planinski izleti:

Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven na devetih šolah in sicer na OŠ Ivana Roba v Šempetru, na OŠ Šempas, na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, na OŠ Dornberk, na OŠ Miren - Kostanjevica, na OŠ Solkan, na OŠ Miren, na OŠ Branik in na OŠ Bilje.

V lastni organizaciji in izvedbi je uspešno izpeljal 9 izletov namenjenih osnovnošolcem:

 • Javornik (15 ud)
 • Slavnik (31 ud)
 • Kobariški stol (23 ud)
 • Golica (100 ud)
 • Krn (25 ud)
 • Blegoš (48 ud)
 • Matajur (22 ud)
 • Kovk v okviru spomladanskega srečanja MDO Posočje (33 ud)
 • Polog v okviru jesenskega srečanja MDO Posočje (46 ud)

Dvodnevno Miklavževanje smo odpovedali zaradi slabih snežnih razmer. Izvedli smo ga na sedežu PD.

Poleg mesečnih izletov, ki so bili namenjeni osnovnošolcem, smo organizirali tudi izlete za srednješolce in sicer na Krnska jezera, Kucelj, Briceljk, Rombon in dvodnevni izlet v Kamniške Alpe (Ojstrica, Korošica). 2 izleta sta odpadla zaradi vremena, 1 izlet pa smo zamenjali z udeležbo na orientaciji. Tridnevno zimovanje za dijake in študente je odpadlo zaradi premajhne udeležbe in vremenskih razmer.

Skupaj se je izletov udeležilo preko 400 mladih.

Tabori:

Mladinski odsek je v poletnem času organiziral dva planinska tabora. Med 10.7. in 15.7.2006 je bil organiziran šestdnevni tabor za nižje razrede OŠ, ki je potekal na Bleščeči planini na Avstrijskem Koroškem. Tabora se je udeležilo 52 otrok, od tega 13 Koroških Slovencev. Za višje razrede OŠ smo organizirali osemdnevni tabor v Trenti in sicer med 8.7. do 16.7.2006, ki se ga je udeležilo 20 mladih planincev. Tabor za dijake in študente je bil zaradi premajhne udeležbe odpovedan. Skupaj se je poletnih taborov udeležilo 72 mladih.

Orientacija:

Člani mladinskega odseka so se tudi letos udeleževali tekmovanj iz orientacije v Severno-primorski ligi. Uspešno smo izvajali orientacijski krožek in v aprilu organizirali orientacijsko tekmovanje na Banjšicah. V maju smo se udeležili tudi Slovensko planinskega orientacijskega tekmovanja (SPOT), ki je potekalo na območju Savinjske doline. Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z dvema ekipama, v dveh kategorijah. V mlajši B kategoriji do 8. razreda OŠ je ekipa v konkurenci petnajstih ekip dosegla odlično 8. mesto. V elitni C kategoriji pa do 26. leta starosti pa 7. mesto v konkurenci štirinajstih ekip.

Druge aktivnosti:

 • Imeli smo dve srečanji z mentorji.
 • Izobraževanja:
 • 2x tečaj za vodnika B kategorije
 • 1x izpopolnjevanje
 • Uspešno izpeljali prijave na različne razpise, iz katerih smo si pridobili finančna sredstva za delovanje odseka, uspešno sodelovali z lokalnimi podjetji, ki so nam ponudili materialno pomoč pri izvedbi taborov.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije