Login

Mladinski odsek

Poročilo o delu mladinskega odseka v letu 2014

Mladinski odsek je v letu 2014 sestavljalo 11 aktivnih članov, od tega 8 registriranih vodnikov in 1 mladinska voditeljica. Sodelovali smo z devetimi osnovnimi šolami in njihovimi podružnicami s področja Goriške: OŠ Solkan, OŠ Frana Erjavca, OŠ Šempas, OŠ Šempeter pri Gorici, podružnicama Vrtojba in Vogrsko, OŠ Miren ter podružnicama Kostanjevica in Bilje. Pri tem nam je pomagalo 9 mentoric iz prej omenjenih šol. V šolah je potekala akcija Mladi planinec, podeljeni so bili 3 srebrni in 4 bronasti znaki. V akciji Ciciban planinec so bile nagrajeni 4 mladi planinci.

S skupnimi močmi smo v letu 2014 izpeljali 7 izletov za osnovnošolce (Hleviška planina, Krasji vrh, Slivnica, Lubnik, Krim, Snežnik, Škabrijel), 2 izleta sta odpadla zaradi slabega vremena. V oktobru smo z udeleženci tabora in njihovimi starši obiskali Cerje in okolico, na srečanju nas je bilo preko 80. V letu 2014 smo v hribe popeljali preko 540 udeležencev.

V času poletnih počitnic smo uspešno izvedli 39. mladinski planinski tabor v Trenti, katerega se je udeležilo 46 otrok in mladih v starosti od 6 do 16 let. Na taboru smo izpeljali 4 enodnevne ture (sedlo pod M. Mojstrovko, dolina Zadnjice, Vršič in slap Mlinarice, Zavetišče pod Špičkom) ter 2 krajša izleta po dolini Trente. Ture so bile prilagojene starosti in sposobnostim udeležencev ter v veliki meri slabemu vremenu, ki nas je spremljalo skozi cel teden.

Trije člani odseka so opravili izpopolnjevanje za letne razmere, ena članica pa se je udeležila izobraževanja za mladinskega voditelja.

Za CZ smo člani odseka v času 25. – 28. 9. na Lokvah opravili preko 150 prostovoljnih ur ob prireditvi 20. IRO svetovno prvenstvo reševalnih psov ter sodelovali pri izvedbi društvene proslave ob 30-letnici koče pri Krnskih jezerih.

Aktivnim članom odseka smo nabavili vetrovke, za katere je del denarja prispevalo društvo, del pa smo pokrili s sredstvi CZ. Iz razpisov Mestne občine Nova Gorica in PZS ter financiranja CZ smo uspeli pridobiti 4.049,74 EUR.

Uspeli smo izpeljati večino predvidenih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji, zelo verjetno bomo morali v naprej omejiti število udeležencev posamezne aktivnosti zaradi pomanjkanja vodnikov. Pri izvedbi dejavnosti ni bilo nobenih resnih poškodb.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije