Login

Mladinski odsek

Poročilo 2020

Mladinski odsek je do konca leta 2020 sestavljajo 13 aktivnih članov, od tega je registriranih 5 vodnikov in 4 mladinski voditelji ter nekaj članov, ki začenjajo v vlogi pomočnika. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Frana Erjavca.

V letu 2020 nam je kljub omejitvam v državi uspelo izpeljati nekaj aktivnosti. Načrtovani januarski izlet smo izpeljali komaj začetek marca na Kucelj, saj smo ga morali dvakrat odpovedati zaradi slabega vremena in gripe, ki je krožila po šolah. Po ukinitvi nekaterih ukrepov in sproščanju družbenega življenja nazaj v normalo, smo otrokom v mesecu juniju ponudili dva izleta v okolici Nove Gorice. Drugo soboto v mesecu juniju smo se odpravili na Škabrijel, tretjo soboto pa skozi kaverne na Sv. Goro.

V začetku meseca julija smo imeli načrtovan 45. mladinski tabor na območju Pece, a smo ga zaradi lažje organizacije in stroškov organizirali skupaj z odsekom za varstvo gorske narave konec meseca julija pri Nadiži. Skupaj z odsekom smo dobro sodelovali in izpeljali večino zastavljenih aktivnosti. Tudi letos nam je na pomoč priskočil vodnik iz mladinskega odseka PD Jesenice, s katerim sodelujemo že nekaj let. Pomagali so tudi ostali člani društva.

V preteklem letu smo se prijavili na razpis za sofinanciranje taborov in prejeli 488,91€ od PZS.  1000€ namenskih sredstev je prispevala Civilna zaščita, 250€ donacije je dala MAB Export.

V mesecu septembru smo si želeli nadaljevati z našimi načrtovanimi mesečnimi izleti, vendar nam to ni več dopuščalo. Osnovne šole nam izpeljave izletov niso odobrile, saj niso želele sodelovati z zunanjimi ponudniki. Potem pa je prišla ponovna zaustavitev celotnega življenja v državi ter zaprtje šol in seveda nismo morali delovati.

V letu 2020 smo potrdili menjavo nove načelnice mladinskega odseka. V septembru smo prejeli informacijo, da ima Podružnična šola Bilje novo mentorico.

Kljub nekaj mesečnem zaprtju aktivnosti v državi in pomanjkanju kadra, nam je uspelo izpeljati vsaj nekaj aktivnosti. Tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.  Opazujemo manjši upad članov izpred preteklih let, hkrati pa prihajajo novi mlajši člani, česar smo zelo veseli.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41