Login

Mladinski odsek

Poročilo 2012

Mladinski odsek je konec leta 2012 sestavljajo devet aktivnih članov, od tega je registriranih sedem vodnikov. Glavne aktivnosti mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih Solkan in Šempeter se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. V akciji Mladi planinec je bilo podeljenih 6 bronastih znakov in 2 srebrna znaka. V akciji Ciciban planinec je bilo podeljenih po starem programu: 15 našitkov, 21 priponk, 16 pesmaric. V prenovljeni akciji Ciciban planinec pa je bilo podeljenih 90 nalepk markacije in 43 nalepk metuljček.

Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven na osmih šolah in sicer na OŠ v Šempetru in v Vrtojbi, na OŠ Šempas, na OŠ Dornberk, na OŠ Miren-Kostanjevica, na OŠ Solkan, na OŠ Bilje in OŠ Fran Erjavec.

Izvedli smo osem izletov za osnovnošolce in sicer: Skozno, Porezen, pohod po tematski in učni poti »Pot devetih kalov«, Svinjak, Dan slovenskih planincev v Kranjski Gori, Mala gora, srečanje MDO Posočja v Podkraju in enodnevno miklavževanje v Bohinju. Izlet na Visoki Kanin je odpadel zaradi premajhnega števila prijavljenih otrok in izlet na Kojnik je odpadel zaradi slabega vremena. Mesečnih izletov se je povprečno udeležilo 40 otrok na izlet.

V torek 13. 11. 2012 smo v povezavi z SNG Nova Gorica organizirali ogled predstave Zajtrk za naše člane.

Skupaj smo na izlete v letu 2012 popeljali več kot 300 udeležencev.

V poletnem času od 7. do 14. julija smo organiziral planinski tabor, ki je potekal v vasi Krn. Tabora se je udeležilo 28 otrok in mladih. Udeležence smo razdelili v dve starostni skupini. Skupaj smo izpeljali tri enodnevne ture, eno samo za starejše in eno samo za mlajše udeležence ter eno skupno turo. Na prvi skupni turi smo se povzpeli na Mrzli vrh in si ogledali ostanke jarkov in kavern iz prve svetovne vojne. Starejši so na drugi turi osvojili Rdeči rob, mlajši pa Planico. Dve turi sta nam pa odpadli zaradi slabega vremena Poleg tega so mladi v taboru spoznavali kako se prideluje sir na okoliških planinah in v mlekarni Planika ter se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih. Tabor je bil uspešno izpeljan tako organizacijsko kot vsebinsko. V okviru tabora smo izvedli planinsko šolo, ki se jo je udeležilo 14 udeležencev.

Tudi letos smo se udeležili izpopolnjevanj. Ena vodnica se je udeležila zimskega izpopolnjevanja, ena vodnica in en vodnik sta se udeležili letnega izpopolnjevanja v Bavšici.

Člani odseka so sodelovali pri številnih aktivnostih društva (organiziranje predavanj, izdelava brošure, tehnično informacijska podpora, ipd.).

Prijavili smo se na razpise MONG-a, Planinske zveze Slovenije in Zavoda za šport RS Planica in iz razpisov pridobili 2817,35 € sredstev.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število članov in udeležencev na izletih je zadovoljivo. Tudi letos ni bilo ne na izletih kot tudi ne v taboru nobenih resnih poškodb.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije