Login

Mladinski odsek

Poročilo 2015

Mladinski odsek je do konca leta 2015 sestavljalo deset aktivnih članov, od tega je registriranih sedem vodnikov, ena mladinska voditeljica in dve pripravnici za vodnika. Glavne aktivnosti mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih Solkan in Šempeter se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Fran Erjavec.

V letu 2015 smo izvedli sedem izletov in sicer: Januarski izlet po Lokvah, Kojnik, Tinjan, Šmarna Gora, Nanos, Gradiška tura, Polhovgrajska grmada. V decembru smo izvedli dvodnevno miklavževanje v Kranjski gori, v juliju pa tradicionalni mladinski planinski tabor pod Krnom. Zaradi vremena smo premaknili izlete, tako da je odpadel majski izlet. Skupaj smo na izlete popeljali več kot 500 otrok

Letos je mladinski odsek praznoval pomembno obletnico – 40. mladinski planinski tabor, ki je potekal od 10. do 17. julija v vasi Krn. Prvi teden je bil tradicionalno namenjen osnovnošolskim otrokom, od 17. do 19. julija pa smo organizirali še jubilejni tabor za vse nekdanje udeležence taborov, mentorje, vodnike, kuharje, itd. Vreme je bilo naklonjeno, sončno, tako da smo izpeljali večino zastavljenih aktivnosti. V čast obletnici je bilo izdelano tudi glasilo z zbranimi slikami vseh štiridesetih taborov. Izpeljali smo tudi srečanje udeležencev tabora v Goriških Brdih s krajšim pohodom in kosilom.

V preteklem letu sta dve članici uspešno opravili tečaj za planinskega vodnika kategorije A, dva člana sta se udeležila zimskega izpopolnjevanja, ena članica je postala mladinska voditeljica.

Sodelovali smo tudi s Civilno zaščito in pomagali pri izvedbi rallyja na območju Nove Gorice, prijavili smo se na več razpisov, MONG in PZS, skupno smo pridobili sredstev v vrednosti 2.813,86€.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji, število udeležencev tabora smo morali kljub velikemu povpraševanju omejiti. Tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41