Login

Poslovno poročilo za leto 2007

Poročilo mladinskega odseka za leto 2007

Mladinski odsek (MO) je konec leta 2007 sestavljajo 13 aktivnih članov, od tega je registriranih 10 vodnikov v lanskem letu 10 aktivnih, od tega 7 registriranih). Glavne aktivnosti MO so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec.

Mladinski odsek je bil s pomočjo mentorjev aktiven v desetih šolah, in sicer: OŠ Šempeter, OŠ Vrtojbi, OŠ Šempas, OŠ Dornberk, OŠ Čepovan, OŠ Miren-Kostanjevica, OŠ Solkan, OŠ Bilje in OŠ Miren ter OŠ Branik.

Izvedli smo 8 izletov za osnovnošolce, in sicer: na Javornik, Učko, Veliko planino, na Debelo peč, na Slavnik, Zajavor v grebenih Muzcev, srečanje MDO v Kobaridu in dvodnevno Miklavževanje na Planini Kuhinja. Izlet na Otliško okno smo odpovedali zaradi slabega vremena, dvodnevni zimski izlet na Komno pa zaradi premalo prejetih prijav. Mesečno se je izletov udeležilo povprečno 25 otrok.

Za dijake in študente smo izpeljali 2 izleta, in sicer na Prehodavce in na Babanjski skedenj. Nekaj vodnikov MO in dijakov se je udeležilo tečaja Varne hoje na Krnskih jezerih, ki jo je uspešno izpeljal VIO našega društva.

Med letom smo različnim šolam nudili svoje strokovno znanje in pomoč pri vodenju. Tako smo pomagali pri izvedbi športnega dne v hribe na OŠ Dornberk in OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici. Dve vodnici sta peljali dijake Splošne gimnazije Nova Gorica na Sleme.

Letos je bila orientacijska dejavnost odseka malce pahnjena na stranski tir. Udeležili smo se nekaj razpisanih planinskih orientacijskih tekmovanj v Severno primorski ligi in v aprilu organizirali orientacijsko tekmovanje v okolici Vogrščka. Nismo pa se udeležili državnega tekmovanja SPOT.

V poletnem času od 01. do 10. avgusta smo organiziral planinski tabor, ki je potekal v Bavšici. Tabora se je udeležilo 30 otrok in mladih. V okviru tabora smo izpeljali 3 enodnevne ture za mlajše planince in 2 enodnevni za starejše planince ter dvodnevno turo na Jalovec. Poleg tega so mladi v taboru spoznavali dolino Bavšice in okolico, se udejstvovali v številnih športnih aktivnostih in spoznavali teme iz planinske šole. Tabor je bil uspešno izpeljan tako organizacijsko, vsebinsko kot tudi finančno.

Tudi letos smo se udeležili izobraževanj in izpopolnjevanj. Trije vodniki so se udeležili izobraževanja za D kategorijo, 3 aktivni člani pa izobraževanja za vodnike A kategorije, en vodnica je pridobila naziv Varuha gorske narave, dva aktivna člana sta se udeležila seminarja za orientacijo, dva aktivna člana pa seminarja za Mladinskega voditelja, nekaj vodnikov se je udeležilo letnega izpopolnjevanja za vodnike.

Z mladinskim centrom Nova Gorica smo sodelovali pri čistilni akciji v Novi Gorici, ki je potekala v tednu prostovoljstva. Člani odseka so sodelovali pri številnih aktivnostih društva (oskrba zavetišča na Krnu, organiziranje predavanj, izdelava brošure,...). Uspešno delujemo in sodelujemo tudi z društvi znotraj MDO Posočja.

Program odseka je bil žal v primerjavi s prejšnjimi leti nekoliko okrnjen zaradi pomanjkanja kadrov. V letu 2007 smo sicer pridobili kar tri nove vodnike in menim, da bi morali nadaljevati s pridobivanjem mladih in zagnanih planincev, ki bi bili pripravljeni delati z otroci in mladimi. Tako iz vsebinskega kot tudi iz ostalih vidikov je v odseku še veliko neizkoriščenega potenciala. Število članov in udeležencev na izletih je zadovoljivo. Tudi letos ni bilo, ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41