Login

Mladinski odsek

Poročilo 2017

Odsek je sestavljalo enajst aktivnih članov, od tega je registriranih sedem vodnikov. Glavne aktivnosti mladinskega odseka so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih Solkan in Šempeter se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Fran Erjavec.

V letu 2017 smo izvedli 9 izletov in sicer: februarja na Križno goro, marca smo šli na Kokoško, aprila na Goli vrh, zaključni izlet za starše smo izpeljali junija na Tonocov grad in po okolici Kobarida, septembra na Malo goro, oktobra na Ratitovec in srečanje po taboru na Sabotinu, novembra na Kovk, in decembra tradicionalno miklavževanje v Cerknem. V juliju smo izpeljali 42. mladinski planinski tabor v Mojstrani, ki se ga je udeležilo 39 otrok. V taboru smo izpeljali večino zastavljenih aktivnosti in tur.

V preteklem letu so trije člani uspešno opravili izpit mladinskega voditelja, en član se je udeležil izpopolnjevanja za kopne ture.

Prijavili smo se na razpise MONG in PZS. PZS (MK) nam je prek razpisa za izpeljavo tabora odobrila sredstva v višini 346,15€, 150€ smo dobilo preko razpisa Zavarovalnice Triglav, MONG je prispevala za izpeljavo letnega programa odseka 699,65€, 1000€ namenskih sredstev je prispevala Civilna zaščita, 120€ donacije je dala MAB Export.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji. Tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije