Login

Mladinski odsek

Poročilo o delu v letu 2018

Mladinski odsek je do konca leta 2018 sestavljalo enajst aktivnih članov, od tega je registriranih devet vodnikov. Glavne aktivnosti mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih Solkan in Šempeter se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Fran Erjavec.

V letu 2018 smo izvedli 9 aktivnosti in sicer: februarja smo izpeljali zimovanje na Uskovnici, marca smo šli na Slavnik, aprila na skupni izlet z VIO v Dolino Glinščice, zaključni izlet junij na Planico nad Podpeškim jezerom, septembra na Vremščico, oktobra smo imeli srečanje po taboru, decembra na tradicionalno miklavževanje na Kočevskem, v juliju pa tradicionalni mladinski planinski tabor na Jezerskem. Zaradi vremena smo premaknili izlete, tako da je odpadel novembrski izlet.

V preteklem letu je mladinski odsek izpeljal 43. mladinski planinski tabor na Zgornjem Jezerskem. Vreme je bilo sicer naklonjeno, sončno, tako da smo izpeljali večino zastavljenih aktivnosti. V oktobru smo izpeljali tudi srečanje udeležencev tabora na Lokvah, z kratkim pohodom, ogledom slik  ter kosilom.

V preteklem letu se je ena članica udeležila tečaja za vodnika A kategorije, žal je tečaj za  mladinskega voditelja odpadel (zato je plan za leto 2019, da se tečaja udeležijo 3 tečajniki), enako se je zgodilo s tečajem za kategorijo B. Dve članici sta se udeležili izpopolnjevanja za kopne razmere, dve mentorici pa mentorskega tečaja v Bavšici.

V preteklem letu smo se prijavili na razpise MONG in PZS. PZS (MK) nam je prek razpisa za izpeljavo tabora odobril sredstva v višini 251,54€,  MONG je prispevala za izpeljavi letnega projekta 979,39€, 1000€ namenskih sredstev je prispevala Civilna zaščita, 120€ donacije je dala MAB Export.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji, število udeležencev tabora smo morali kljub velikemu povpraševanju omejiti, mesta so se zapolnila v treh dneh. Tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41