Login

Mladinski odsek

Poročilo 2019

Mladinski odsek je do konca leta 2019 imel 12 aktivnih članov, od tega je registriranih 5 vodnikov in 3 mladinski voditelji, nekaj je letos tudi mlajših članov v vlogi pomočnika. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.

V letu 2019 smo izvedli 7 aktivnosti in sicer: februarski zimski izlet na Javornik, marca smo spoznavali okolico Branika, aprila smo šli na Krim, zaključni izlet junija, septembra na Nanos, novembrski izlet skozi Otliško okno do Predmeje. V decembru smo izvedeli tudi miklavževanje, tokrat na Koroškem v CŠOD Peca.

V poletnem času je članica pomagala tudi pri poletnemu varstvu športne 5ke, kjer je izpeljala izlet za otroke skozi kaverne na Sv. Goro. Sodelovali smo tudi s Centrom za krepitev zdravja, kjer smo izpeljali predstavitev za otroke – planinstvo in aktivno preživljanje prostega časa – za otroke in njihove starše.

V juliju je mladinski odsek izpeljal 44. mladinski planinski tabor na Pokljuki. Tudi letos nam je na pomoč priskočil mladinski odsek PD Jesenice, s katerim z veseljem sodelujemo že nekaj let in nam njihovi vodniki pomagajo pri izpeljavi tabora ter drugih aktivnostih, pomagali so tudi drugi člani društva. Vreme je bilo sicer naklonjeno, tako da smo izpeljali večino zastavljenih aktivnosti, zaradi vremena pa končali dan prej.

V začetku leta se je ena članica udeležila izpopolnjevanja za zimske razmere, en član pa tečaja za mladinske voditelje.  Dve članici sta se udeležili tečaja planinstvo za invalide.

V preteklem letu smo se prijavili na razpise MONG. MONG je prispevala za izpeljavo letnega projekta dobrih 1000€, 1000€ namenskih sredstev je prispevala Civilna zaščita, 250€ donacije je dala MAB Export.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji, tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb. Opazujemo manjši upad članov izpred preteklih let, hkrati pa prihajajo novi mlajši člani, česar smo zelo veseli.

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije