Login

Mladinski odsek

Poročilo 2016

Mladinski odsek je do konca leta 2016 sestavljalo enajst aktivnih članov, od tega je registriranih sedem vodnikov. Glavne aktivnosti mladinskega odseka (MO) so se nanašale predvsem na organizacijo planinskih aktivnosti za otroke in mladino. V vrtcih Solkan in Šempeter se je izvajala Akcija Ciciban planinec, v osnovnih šolah pa Akcija Mladi planinec. Mladinski odsek je bil s pomočjo odličnih mentorjev aktiven na devetih šolah, in sicer: na OŠ Šempeter s podružnicama Vrtojba in Vogrsko, na OŠ Šempas, na OŠ Miren s podružnicama Kostanjevica in Bilje, na OŠ Solkan in OŠ Fran Erjavec.

V letu 2016 smo izvedli 7 izletov in sicer: Januarski izlet je odpadel, marca smo šli na Planino nad Vrhniko, Škocijanske jame in okolica, Blegoš, Belopeška jezera, Šija in na Komno. V decembru smo izvedli dvodnevno miklavževanje na Livških Ravnah, v juliju pa tradicionalni mladinski planinski tabor v Završnici. Zaradi vremena smo premaknili izlete, tako da je odpadel majski izlet. Skupaj smo na izlete popeljali 433 otrok.

Letos je mladinski odsek izpeljal 41. mladinski planinski tabor Završnica. Vreme je bilo sicer naklonjeno, sončno, tako da smo izpeljali večino zastavljenih aktivnosti, zadnji večer pa smo morali zaradi vetra evakuirati tabor v prostore telovadnice. V novembru smo izpeljali tudi srečanje udeležencev tabora na Banjšicah, tokrat zaradi vremena brez pohoda, le kosilo in ogled slik.

V preteklem letu je ena članica uspešno opravila tečaj za planinskega vodnika kategorije A, dva člana sta se udeležila zimskega izpopolnjevanja.

V preteklem letu smo se prijavili na razpise MONG, ki pa so bili zavrnjeni. PZS nam je prek razpisa za izpeljavo tabora odobril sredstva v višini 339,77€, 1000€ namenskih sredstev je prispevala Civilna zaščita.

Kljub pomanjkanju kadra, smo ponovno izpeljali večino začrtanih dejavnosti. Število udeležencev na izletih in v taboru je bilo nad pričakovanji, število udeležencev tabora smo morali kljub velikemu povpraševanju omejiti, mesta so se zapolnila v treh dneh. Tudi letos ni bilo ne na izletih, kot tudi ne v taboru, nobenih resnih poškodb.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije