Login

Alpinistični odsek

Abonma Dolomiti - avgust 2013

Par vikendov nazaj, 9. do 11.8 in pretekli vikend, 16. do 18.8., sva se  Tomotom ponovno odpravila v Cortino d' Ampezzo. V soboto 10.8. se je zjasnilo šele okrog poldan, zato sva se, po obveznem obisku trgovin in kavi v Cortini, odločila za smer v Monte Formin, Re Atru, 6b, 300 m. Smer ponuja lepe prehode. V sosednji smeri sta nama delala družbo Drejc in Damjan Gruden iz Lj. V nedeljo sva plezala v Castelletto smer Pacchia, 7a+, 220 m. Lepa, strma smer, kjer se je potrebno potruditi v vsakem raztežaju. Drejc je z ljubljanskimi kolegi plezal v Tofani.

Pravkar minuli vikend pa smo se s polno nabitim avtom in kolesom na strehi odpeljali proti Cortini Rok Mirt, Mikuž, Mateja, Tomo in jaz.  V soboto sta Mikuž in Rok plezala v Col de Bos, Via Alvera, IV-V/V+, 350 m, Mateja je naredila lepo turo s kolesom, s Tomotom pa sva izbrala kar zahtevno smer v Lastoni di Formin, Via Zoe, 7b, 300 m. Smer je, zaradi težavnosti  in velike razdalje med svedri, kar resna. Splezala sva 5 raztežajev in se, čeprav sva že opravila z najtežjima raztežajema, odločila, da obrneva. Mogoče je k odločitvi pripomoglo tudi dejstvo, da je obračala tudi naveza pred nama in smo morali na enem štantu čakati kar nekaj časa, da sta se spustila mimo naju. Če bi nadaljevala  do vrha,  od katerega so naju ločili še trije zaztežaji, bi bila zelo pozna, najini kolegi pa jezni, ker sva jim odpeljala vso hrano, spalke in obleke (vsak izgovor je dober).

V nedeljo sva, za Drejcem in Markotom Šturmom, plezala bolj lakotno smer v  Sas de Stria, Ultima Tule, 6c. Moderna smer, z lušnimi prehodi, ki pa ne pusti posebnega vtisa. Tudi 6c-ja ni bilo zaznati.

Mikuž, Mateja in Rok pa so plezali v Col dei Bos, smer Gaudeamus, VI-, 450 m.

Vikend smo zaključili s pojedino, izležavanjem pod Falzaregom in dobrim sladoledom na poti domov.

Kaj več o podaljšanem vikendu bo napisal tudi Drejc, ki ima letos prav tako abonma za Dolomite.

Slike najdete v fotogaleriji.

Maja Gregorič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije