Login

Alpinistični odsek

Kovinarska smer ali Heavy Metal Via 8.9.2013

Spet mi štirje to nedeljo na Vršiču, seveda spet smo prespali v našem gnezdu (Lepeni). Zelo znano parkirišče je bolj ali manj samevalo, nikjer unga ,ki krade šolde, tako smo se prvič brez naglice in živčnosti odpravili čez sedlo pod vstop v že omenjeni smeri.

Smer se nam je pokazala v pravi lučki, že v prvem raztežaju in dala vedeti, da bo zanimivo. Sledili so zanimivi raztežaji in prav vsakega primerjali z prvim oziroma njegovo oceno. Izpostavljen zgornji del, je nekaj res lepega in njegova prečnica pa še toliko bolj navdihujoča in dih jemajoča. Ko preplezaš prečko se zdi, da so roke malce daljše.

Ampak smer se zaključi po polici in nekakšnem kaminu, kjer so baseveverice štrik pustile v kaminu, pa grdo zgleda, pa še natrgan je. Smer smo plezali kakih sedem ur. Vreme je spet držalo obljubo in sestop je minil v prijetni zajebanciji, eni so šepali, drugi hrbet. Plezali pa so Andreja, Gregor, Matej in jst.

Nekaj slik najdete tukaj.

Pavel Ferjančič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37