Login

Alpinistični odsek

Plezalni vikend v Cortini d'Ampezzo 19.7.-21.7.

S Tomotom sva se v petek zvečer odpravila v Cortino d'Ampezzo. Na poti naju je, poleg srne s hudimi samomorilskimi nagnjenji,  presenetil  močan dež, ob prihodu v Cortino pa nič kaj poletna temperatura. V soboto sva se zbudila v jasno, hladno jutro. Ker nisva imela točno določenega plezalnega plana in nisva bila najbolj zgodnja, vremenarji pa so napovedali možnost popoldanskih ploh, sva se odločila za nekoliko lažjo smer v Lastoi di Formin in sicer v Torre Marcella, Nikiby, 260m, 6b+ in opustila idejo o težjem vzponu, ki naju bo zagotovo počakal do naslednjič. Nikiby je navrtana smer, ki ponuja lepo plezarijo v dobri skali. Žal, je zaradi tega tudi precej obiskana in če nimaš sreče lahko naletiš, tako kot midva, na ne preveč spretne plezalce in preživiš v njej cel dan namesto nekaj ur. Vdala sva se v usodo in vseeno uživala, saj je vreme zdržalo in je naveza pred nama, če odštejemo počasnost, bila kar zabavna z občasnimi tragikomičnimi prizori.

Ker so za nedeljo napovedali nevihte in so se oblaki že zgodaj zjutraj gostili, smo se odločili, da bomo raje frikali. Z Urošem Brecljem in Mojco Žerjav smo plezali v plezališču Lastoni. Tam smo srečali tudi Anjo in Klemena Bečana. Prava slovenska invazija. Plezališče je odlično za poleti, ker je kar nekaj sektorjev v senci, smeri pa so lepe in zanimive. Skratka, vredno obiska. 

Nekaj slik najdete v fotogaleriji.

Maja Gregorič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije