Alpinistični odsek

Plezalni vikend v Cortini d'Ampezzo 19.7.-21.7.

S Tomotom sva se v petek zvečer odpravila v Cortino d'Ampezzo. Na poti naju je, poleg srne s hudimi samomorilskimi nagnjenji,  presenetil  močan dež, ob prihodu v Cortino pa nič kaj poletna temperatura. V soboto sva se zbudila v jasno, hladno jutro. Ker nisva imela točno določenega plezalnega plana in nisva bila najbolj zgodnja, vremenarji pa so napovedali možnost popoldanskih ploh, sva se odločila za nekoliko lažjo smer v Lastoi di Formin in sicer v Torre Marcella, Nikiby, 260m, 6b+ in opustila idejo o težjem vzponu, ki naju bo zagotovo počakal do naslednjič. Nikiby je navrtana smer, ki ponuja lepo plezarijo v dobri skali. Žal, je zaradi tega tudi precej obiskana in če nimaš sreče lahko naletiš, tako kot midva, na ne preveč spretne plezalce in preživiš v njej cel dan namesto nekaj ur. Vdala sva se v usodo in vseeno uživala, saj je vreme zdržalo in je naveza pred nama, če odštejemo počasnost, bila kar zabavna z občasnimi tragikomičnimi prizori.

Ker so za nedeljo napovedali nevihte in so se oblaki že zgodaj zjutraj gostili, smo se odločili, da bomo raje frikali. Z Urošem Brecljem in Mojco Žerjav smo plezali v plezališču Lastoni. Tam smo srečali tudi Anjo in Klemena Bečana. Prava slovenska invazija. Plezališče je odlično za poleti, ker je kar nekaj sektorjev v senci, smeri pa so lepe in zanimive. Skratka, vredno obiska.

Nekaj slik najdete v fotogaleriji.

Maja Gregorič

18 Marec, 2024 - 19:08