Login

Alpinistični odsek

Končno nekaj plezanja!

Po neverjetnem monsunskem obdobju, se je prejšnji vikend končno pokazalo sonce, zato se je kar nekaj članov odseka odločilo za vplezavanje v daljših smereh Karnije.

Mitja Mikuž je v soboto, v dobri družbi treh deklet, plezal na Passo Monte Croce Carnico in sicer via Bella Venexia 150m, 5c in v tamkajšnjem plezališču. Naslednji dan pa so plezali v cima Avostanis, smer De Infanti 110m, 4b, ter še malo frikali. Plezali so Mateja, Špela 2x in Mitja M.

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.

Zlatko  W. in druščina pa so bili malo nižje v Placche di Val Collina so plezali smeri Centrale, 5c ,Via Dei Infanti , 5b in Via Dorigo, 6a. Plezali so:  Stojan M. ,Jure J.,Arh in Zlatko W., ki pravi da so se imeli super.

Nekaj se nas je zaradi različnih razlogov še vedno podilo po okoliških plezališčih v katerih smo zaman iskali hlad,  Drejc pa se je  z ljubljanskimi kolegi odpravil v Avstijo.  O minulem vikendu je zapisal:

»Po sobotnem kolesarjenju po Banjščicah in Lokovcu sem v soboto frikal v plezališču: Goltschach / Golšovo po slovensko. Je kar daleč od nas, tik nad dravo v Avstriji. Do njega pridemo prek Ljubelja. Kamnina je koglomerat. Značilnost plezališča so previsne smeri z malimi luknjicami. Prevladujejo težje smeri. Edina prednost plezališča je, da je tam občutno hladneje kot pri nas. Plezal sem z hrvatom Jurica Levatićem, ki ima rekord v hitrostnem plezanju v BWSC Paklenica.«

Gregor nam je za osvežitev v teh vročih dneh poslal video o enem od njegovih turnih smukov, ki ga najdete na spodnji povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=7bgN_9p0riI

Nekaj informacij:

Opis smeri Bella Venexia :

http://www.sassbaloss.com/pagine/uscite/passocroce/passocroce.htm

Še nekaj drugih smeri in vodniček plezališča Pal Piccolo najdete na spodnjih povezavah:

http://www.planetmountain.com/rock/vie/itinerari/scheda.php?id_itinerario=462&lang=ita&id_tipologia=38

http://kitalpha.altervista.org/falesie/psomcrocecarnico/carnico.html

http://www.webandana.com/crags/ud/pal.html

Opis plezališča in dolgis smeri v Cima Avostanis:

http://www.arrampicata.info/falesia-avostanis-pramosio/index.asp

Opisi smeri v Placche di Val Collina:

http://www.falesia.it/Falesie/sop=viewarticle/artid=545/falesia=Placche+Val+di+Collina.html

Vodniček plezališča Golšovo:

http://www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=1109

Maja G. 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije