Login

Alpinistični odsek

Natašina plezalna potepanja

Tokrat se nam je javila tudi naša članica iz Kopra, Nataša Marčeta, ki se rada včasih kar sama odpravi na kakšno plezalno turo.

Napisala je:

»6.7. sem šla še z dvemi kolegi na Oltar II/I 250m. Na vrhu nas je ujel naliv in prvi del smo sestopali v dežju, kar sem že vajena iz Paklenice :) Nato smo šli v bivak II.
Tja smo popoldan klicali helikopter, saj je en alpinist z Jesenic smučal v Rokavskem ozebniku, padel, dobil udarec v glavo in pretres možganov. Ob prvem mraku smo šli spat, kot sardele v konzervo. Na ležiščih za 3 nas je bilo 7, kljub temu kar prijetno ležanje in sploh ni zeblo.
Zgodaj zjutraj smo hoteli na Visoki rokav. Vzpeli smo se na vrh Rokavskega ozebnika. Razmere so bile res surove: ves čas megla, močan veter, mraz. Čakalo nas je še približno 300m plezanja po III, vendar je bila skala mokra, saj je celo noč deževalo. Jaz sem rekla, da vsa premražena ne grem plezat v krušljivo in mokro trojko in smo šli nazaj, saj gore počakajo.

Tukaj najdete fotografije.

14.7. sem šla čez greben s Stolove škrbine čez Krkotnik, Celovško Špico in Jelenčke, III/II 300m. Zadnjega dela, čez Jelenčke, ne priporočam. Je vse vsuto in veliko ruševja. Za celotno turo sem rabila kar 8 ur, saj je dostop zelo dolg.

Enrat vmes pa sem bila v Glinščici na onih »mojih« dolgih smereh.«

Nataša Marčeta

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije